spot_img
21.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesRefugiată de Ucraina a născut în Spitalul Județean de Urgență din Târgu...

  Refugiată de Ucraina a născut în Spitalul Județean de Urgență din Târgu Jiu

  O femeie refugiată din Ucraina a adus pe lume o fetiță în Spitalul Județean de Urgență Târgu Jiu. „Îi urăm micuței, care a primit nota 10 la naștere, o viață plină de sănătate și împliniri și o felicităm pe tânăra mămică!”, a transmis colectivul medical al Secției Obstetrică-Ginecologie.
  Viktoria are 24 de ani și este originară din Cernăuți, Ucraina. A ajuns în Gorj, mai exact în comuna la Crasna, în primăvara acestui an, iar la începutul lunii martie s-a prezentat la primul control la Spitalul Județean de Urgență Târgu-Jiu, fiind însărcinată.
  Viktoria ține legătura telefonic și pe internet cu soțul său, militar de profesie. „L-am anunțat pe soțul meu despre fetița noastră. I-am arătat-o datorită internetului. Nu știu când o să ne revedem, este foarte greu fără el, dar a trebuit să rămână să lupte. Este soldat de meserie și este implicat în luptele de la Donetsk. Are 30 de ani. S-a bucurat enorm când a văzut fetița noastră. Eu locuiesc la Crasna, alături de soacra și cumnata mea, la o familie care ne-a ajutat mult. În Ucraina a rămas tatăl meu, bunicii și sora. Noi am fost nevoiți să plecăm. În spitalul din Târgu-Jiu am primit cele mai bune îngrijiri, sunt foarte mulțumită și le mulțumesc tuturor”, a spus Viktoria.

  „Mama și nou-născutul se simt foarte bine“

  „Medicii de la Secția Obstetrică-Ginecologie i-au acordat mereu, pe perioada sarcinii, cele mai bune îngrijiri și sfaturi, iar sâmbătă seara, Viktoria a adus pe lume, printr-o operație de cezariană, o fetiță de nota 10. Și mama și nou-născutul se simt foarte bine. La Crasna, pe Viktoria o așteaptă soacra sa, cumnata și nepotul, bărbații din familie rămânând să lupte pe frontul din Ucraina.
  „Reamintim că spitalele din România oferă asistenţă medicală gratuită pentru refugiații ucraineni care au fugit din calea războiului. Refugiații beneficiază de aceleași servicii medicale ca asigurații români, fără plata contribuției de asigurări sociale de sănătate, precum şi de medicamentele, materialele sanitare, dispozitive medicale şi servicii cuprinse în programele naționale de sănătate curative“, a transmis Mihaela Țicleanu, purtătorul de cuvânt al Spitalului Județean de Urgență Târgu Jiu.
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!