spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, martie 29, 2024
Altele
    AcasăActualitateO tânără arhitectă din Târgu Jiu va lucra în cadrul unui renumit...

    O tânără arhitectă din Târgu Jiu va lucra în cadrul unui renumit birou de arhitectură din Lisabona

    Maria Tâlvescu (32 de ani), o tânără originară din Târgu Jiu, a reușit să câștige premiul al II-lea la un important concurs internațional de arhitectură, „Memorial for Witches“.
    Concursul „Memorialul vrăjitoarelor” este primul dintr-o serie anuală menită să reamintească publicului modul în care societatea a abordat cândva temerile iraționale. Participanții au fost rugați să aleagă orice nedreptate care este fie în curs de desfășurare în prezent, fie o problemă din trecut și să selecteze orice loc, real sau imaginar, care ar fi o locație adecvată pentru o structură memorială teoretică.


    Maria Tâlvescu este doctor arhitect și asistent universitar la Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București.
    Tânăra a absolvit, în anul 2021, un master în Bologna și a fost selectată să colaboreze cu un important birou de arhitectură din Lisabona, unde urmează să plece în vara acestui an: „În urma masterului YACademy – Architecture for Heritage din Bologna, finalizat cu predarea unui proiect de Pavilion temporar- intervenţie contemporană la Villa Imperiale din Pesaro (proiect îndrumat de Livia Tani de la Atelier Jean Nouvel), am fost selectată chiar de biroul Aires Mateus pentru a colabora cu ei la Lisabona. Deși urmează să plec la Lisabona, îmi doresc să mă întorc în România, pentru a continua cariera didactică şi a putea transmite şi studenţilor mei din experiența şi emoțiile acumulate în general în cariera de arhitect, şi în această frumoasă „călătorie”, în special”, a spus Maria Tâlvescu la emisiunea „Născut în Romania”.


    Maria a cunoscut la acest master arhitecți importanți, care reprezintă o inspirație: „Am avut ocazia să interacționez acolo cu mulți alți arhitecti de referință pentru arhitectură contemporană. Amintesc doar cateva nume: Benedetta Tagliabue, membru in juriul de acordare a Premiului Pritzker și membru fondaror EMBT. Benedetta Tagliabue s-a aflat de asemenea și în numeroase jurii din concursurile internationale de arhitectura la care am obtinut premii, întalnirea cu ea fiind cu atat mai emotionantă; Andreas Fries, de la Herzog & De Meuron; Jorge Silva, de la Aires Mateus; Giuseppe Zampieri, de la David Chipperfield Milano (David Chipperfield este de asemenea laureat al Premiului Pritzker); Alberto Veiga, membru fondator Barozzi Veiga; Carrilho da Grasa, Fokke Moerel, de la MVRDV, Matteo Agnoletto, de la Renzo Piano.

    Doctor in arhitectură cu calificativul „Summa Cum Laude“

    Maria Tâlvescu a urmat studiile liceale la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, profilul matematică-informatică intensiv, după care a absolvit Universitatea de Arhitectură și Urbanism „Ion Mincu” din București. Aceasta este doctor in arhitectură cu calificativul „Summa Cum Laude“ (excelent) în domeniul arhitecturii memoriale.
    Maria Tâlvescu a câștigat numeroase premii la prestigioase concursuri de arhitectură internaţionale și naționale. „Pe lângă activitatea didactică și interesul pentru concursuri internaționale, desfășor și activitate de proiectare de arhitectură.
    Abordez proiecte de arhitectură de complexități variate – de la locuințe unifamiliale până la funcțiuni publice, lucrând atât în București cât și în restul țării.
    Fiecare sit are un spirit al său pe care îl cercetez cu răbdare și atenție. Fiecare proiect este o provocare unică, însă toate au în comun dorința de a răspunde cât mai pertinent cerințelor beneficiarilor, nefăcând rabat de la calitatea arhitecturii pe care o propun.
    Mereu iau în calcul impactul pe care intervențiile îl au asupra țesutului construit, mai ales atunci când vorbim despre zone protejate sau cu o deosebită personalitate arhitecturală“, a spus tânăra arhitectă.

    „Arhitectul ar trebui să fie îndrăzneț“

    Maria Tâlvescu a precizat că participarea la concursurile de arhitectură înseamnă noi experiențe acumulate: „Deși am un interes deosebit pentru arhitectura memorială (și menționez aici primul meu proiect construit – «Rezistență și Represiune în Bihor», în Cetatea Oradea), portofoliul meu cuprinde o varietate de funcțiuni, de la centre comerciale de mari dimensiuni, până la proiecte rezidențiale și amenajări de interior. Încerc să stau cât mai departe de un subiect specific și mă aventurez mereu în domenii care îmi sunt mai puțin cunoscute, pentru a câștiga experiență și a-mi îmbunătăți abilitățile. Când încep să mă simt nesigură, știu că sunt pe drumul cel bun, ca în fața mea se află o nouă ocazie, o nouă provocare!
    O altă activitate importantă pentru mine este chiar participarea la concursuri de arhitectură. Am acumulat deja un număr important de premii internaționale care mi-au dat curaj și mi-au sporit încrederea în a merge mai departe pe acest drum.
    Cred că arhitectul ar trebui să fie îndrăzneț în a observa lumea, dar umil în a o plămădi, pășind blând și cu grijă, oferind tot ce este mai bun în procesul creativ.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: