spot_img
21 C
Târgu Jiu
luni, aprilie 15, 2024
Altele
  AcasăActualitateRomanescu: „Din păcate, Edilitara nu și-a putut duce la îndeplinire această misiune“

  Romanescu: „Din păcate, Edilitara nu și-a putut duce la îndeplinire această misiune“

  Autoritățile din Târgu Jiu au în plan să scape de grija Serviciului de gestionare a câinilor fără stăpân din oraș. Marcel Romanescu recunoaște că societatea Edilitara nu gestionează corespunzător această problemă. Își pune speranța în asociațiile de profil.

  „E o problemă cu care ne confruntăm de cel puțin patru ani și jumătate, de când sunt eu primarul Municipiului Târgu Jiu. Am încercat să găsim toate soluțiile pentru a gestiona corespunzător, în avantajul cetățenilor din Municipiul Târgu Jiu, această situație. Din păcate constatăm că Edilitara nu poate face față aceste situații. Am luat hotărârea să scoatem la licitație gestionarea câinilor fără stăpân de pe raza municipiului Târgu Jiu. Pregătim un regulament, zilele următoare îl vom pune pe transparență publică și orice cetățean interesat sau asociații interesate de acest regulament pot veni cu anumite amendamente.  Sperăm să găsim o asociația pentru a face curățenie în acest domeniul. Din păcate, Edilitara nu și-a putut duce la îndeplinire această misiune pe care a avut-o, este o societate care ar trebui să aibă alt profil de activitate și ne așteptăm ca asociațiile în domeniul să gestioneze diferit situația. Nu mai vreau să văd câini pe străzi. Sper să rezolvăm această problemă până la sfârșitul anului”, a declarat primarul Municipiului Târgu Jiu.

  În privința fondurilor, Edilitara cheltuie anual sume importante cu funcționarea padocului din oraș. „Suma pe care o achităm noi, astăzi, societății Edilitara, pentru gestionarea câinilor fără stăpân, va fi alocată, în primă fază, pentru a putea să se organizeze această licitație și ulterior vom vedea. Dar e clar că trebuie să scăpăm de sutele de câini de pe străzile din Municipiul Târgu Jiu. Cred că prin această acțiune vom reduce și costurile pe acest domeniu”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: