spot_img
7.7 C
Târgu Jiu
joi, aprilie 18, 2024
Altele
    AcasăEconomicCEO cumpără gaze, să poată funcționa după 1 iunie

    CEO cumpără gaze, să poată funcționa după 1 iunie

     

    Complexul Energetic Oltenia va avea probleme în ceea ce privește continuitatea în activitate, dacă nu va reuși să cumpere, în câteva zile, gazele naturale de care are nevoie.

    Pentru Complexul Energetic Oltenia a fost estimat un consum de gaze naturale de 258.525 de MWh pentru toate cele patru termocentrale pe care le are în funcțiune. Este vorba de Sucursala Electrocentrale de la Rovinari, Sucursala Electrocentrale Turceni, Sucursala Electrocentrale Ișalnița și Sucursala Electrocentrale Craiova 2.

    Cantitatea de gaze este estimată pentru consumul necesar în perioada 1 iunie 2022 – 1 aprilie 2023. Fără gazele naturale respective, Complexul Energetic Oltenia va avea probleme majore în ceea ce privește continuitatea în funcționare la nivelul termocentralelor și, implicit, în asigurarea livrărilor de energie electrică, la cotele propuse.

    Gazele, necesare la pornirea grupurilor și pentru întreținerea arderii

    Complexul Energetic Oltenia folosește gazele naturale în procesul de producere a energiei electrice pentru întreținerea arderii și pentru pornire la grupurile de la cele 4 termocentrale. Achiziția de gaze naturale va avea în vedere încheierea unui contract cu unul sau cu mai mulți furnizori, care vor putea să asigure gazul necesar în condițiile solicitate de către beneficiar. Complexul Energetic Oltenia va încerca să încheie un contract de furnizare chiar săptămâna aceasta, având în vedere că nu mai este mult până la încheierea lunii.

    Complexul Energetic Oltenia a mai avut încercări anul acesta pentru a perfecta un contract de furnizare cu o companie de specialitate, însă nu s-a ajuns la o înțelegere. Sunt probleme cu existența unor cantități suficiente de gaze naturale în depozite.

    Urmează două grupuri pe gaze

    Este de amintit și faptul că Planul de restructurare al Complexului Energetic Oltenia presupune renunțarea la jumătate din grupurile energetice pe bază de cărbune și construirea a două grupuri pe gaze naturale. Este vorba de un grup energetic de 400 de MW la Termocentrala de la Turceni și un grup energetic de 850 de MW la Sucursala Electrocentrale de la Ișalnița. Astfel, va fi nevoie de o cantitate și mai mare de gaze naturale decât este folosită în prezent, când sunt probleme cu achizițiile.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: