spot_img
8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 23, 2024
Altele
  AcasăEditorialEpidemie de … violență!

  Epidemie de … violență!

  În România violenţa domestică este ignorată de multe ori şi nu se ştie cu exactitate câte femei şi copii îi cad pradă în fiecare an.

  În ultimele zile am văzut cu toții, probabil, două cazuri de o violență extremă supra copiilor și care ne-au readus în atenție una dintre cele mai grave probleme sociale din România. Câtă frustrare să ai ca să lovești în așa hal un copil? Ce te mână, ce te determină să acționezi așa?

  Nu există scuze, nu există prezumție pentru cei care lovesc pe cineva care nu se poate apăra, indifernt dacă este adult sau copil.

  Încă ne lăsăm influenţați sintagme precum “bătaia este ruptă din rai ”, “eu te-am făcut, eu te omor”, “eşti proprietatea mea”, “bărbatul ştie cel mai bine ce este de facut”, “scopul scuză mijloacele”…

  De cele mai multe ori, actele de agresivitate transformate ulterior în acte violente au ca și cauze lipsa veniturilor, consumul şi dependenţa de alcool sau substanţe, lipsa educaţiei şi a informaţiei, gelozia, invidia, inferioritatea sau chiar jena.

  Aproape zilnic primim informații de la poliție referitoare la violența domestică. Un bărbat nu se simțea suficient de ”bărbat” până nu și-a dovedit bărbăția lovindu-și soția, iubita, concubina sau chiar mama sau copii. Și câte cazuri nu sunt raportate? Câte femei nu au curajul să-și denunțe agresorul? Din frică sau de rușine, multe femei aleg să-și trăiască suferința departe de ochii vecinilor, familiei sau autorităților.

  Ceea ce nu pot să înțeleg, și nu cred că o s-o fac vreodată, este violența mamelor asupra propriilor copii. Și nu vorbesc de o palmă ci de violența dusă la extrem, pedepse dure și, din punctul meu de vedere, nejustificate. Unde îți sunt sentimentele materne? Cum poți lovi fără milă un copil? Cum îi poți asculta nepăsătoare rugămințile, printre plânsete, să te oprești? Nu aș avea milă de voi!!!

  Nu vă ascund faptul că am văzut pe un grup de facebook pe care îl administrez, un astfel de video, cumplit, greu de văzut și de ascultat.

  Expunerea la violență în timpul copilăriei are consecințe exclusiv negative asupra sănătății fizice și mentale ale viitorului adult. Să nu mai vorbim despre fapul că un procent covâșitor, din cei care au experimentat violența în copilărie, o vor practica la rândul lor, la maturitate. Un studiu a constatat și că probabilitatea de a intra în conflict cu legea este mai mare cu 59% pentru copiii abuzați.

  Nu refula pe copil! Nu-ți aduce frustrările acasă! Controlează-te!

  PS:  Sigur vă așteptați la un material siropos despre iubire că doar e Ziua îndrăgostiților ♥… păcăleală :) :)

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: