spot_img
26.8 C
Târgu Jiu
miercuri, septembrie 27, 2023
Altele
  AcasăActualitateRânca, sub nămeți. Nu a mai nins așa de mult de 12...

  Rânca, sub nămeți. Nu a mai nins așa de mult de 12 ani

  Zăpada care a căzut din abundență în această iarnă în zona Rânca a creat numeroase probleme atât pentru turiști, cât și pentru proprietarii de pensiuni și case de vacanță.

  Locurile de parcare din fața unităților de cazare sunt acoperite de „munții“ de zăpadă care ajung la înălțimi de trei patru-metri, iar turiștii nu au unde să își lase mașinile. De asemenea, oamenii se strecoară cu dificultate pe străzile înguste.

  Constantin Pănescu, proprietarul unei pensiuni și președintele Asociației Concesionarilor din Rânca spune că firma care are încheiat contract cu Primăria Baia de Fier pentru curățarea străzilor îndepărtează zăpada și o pune pe locurile de parcare din fața pensiunilor: „Zăpada este luată de pe marginea drumului și pusă pe locurile de parcare pe care le găsește libere. Transformatorul de electricitate este sub zăpadă. Nu-i interesează să care zăpada în altă parte și să ne lase locurile de parcare libere“.

  Locurile de parcare eliberate de zăpadă la lopată

  Fiecare proprietar de pensiune sau casă de vacanță s-a descurcat cum a putut. „Am eliberat locurile de parcare numai la lopată cu angajații și am rugat un vecin care are un utilaj să mă ajute. Contractul încheiat cu Primăria nu se respectă. Nu există o colaborare între noi, proprietarii de unități de cazare, și deservent“, a precizat Constantin Pănescu. Acesta spune că situația este mai bună în partea administrată de Primăria Novaci, pentru că societatea care a fost angajată să curețe străzile își face mai bine treaba.

  „Alunecă turiștii. Mașinile patinează“

  După instalarea gerului, situația s-a înrăutățit, pentru că nu s-a pus material antiderapant. „Alunecă turiștii. Mașinile patinează și nu mai pot ajunge la cabane. Ne-au ajutat cei de la Drumurile Naționale cu câteva cupe de nisip ca să punem la intrările pe străzi“, a mai precizat Constantin Pănescu. Acesta a mai adăugat că nu a mai nins așa de mult în Rânca din anul 2008. Stratul de zăpadă măsoare la un metru și jumătate.

  Și turiștii se plâng de faptul că se deplasează cu dificultate pe străzile înguste, printre mașini, pentru că nu există trotuare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: