spot_img
20.7 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăExterneReguli pentru influenceri, este solicitarea miniștrilor Culturii din UE

  Reguli pentru influenceri, este solicitarea miniștrilor Culturii din UE

  Reprezentanții Culturii din țările Uniunii Europene au solicitat marți, 14 mai, în cadrul unei întâlniri a Consiliului UE, măsuri menite să promoveze un comportament responsabil printre „influencerii” activi pe platformele de socializare online. Ei au cerut, de asemenea, elaborarea unor structuri sau mecanisme de reglementare a activităților acestora, inclusiv a unui posibil cod etic, conform informațiilor furnizate de agenția EFE.

  În rezoluțiile adoptate în cadrul întâlnirii, miniștrii europeni ai Culturii au atras atenția asupra impactului „potențial dăunător” pe care aceste personalități îl pot avea asupra sănătății mentale a indivizilor și asupra democrației. „Europenii petrec mult timp online, ceea ce înseamnă că persoanele influente care creează conţinut pentru reţelele de socializare au un impact mai mare ca oricând asupra modului în care percepem şi înţelegem lumea”, a explicat Benjamin Dalle, ministrul belgian al tineretului, a cărui țară deține președinția semestrială a Consiliului UE.

  Prin urmare, miniștrii europeni ai Culturii au solicitat Comisiei Europene să elaboreze o strategie politică concentrată pe educația media a „influencerilor” și pe adoptarea unui comportament responsabil în activitatea lor pe rețelele de socializare și pe platformele video, cu scopul de a asigura respectarea normelor care guvernează internetul.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!