spot_img
12.7 C
Târgu Jiu
sâmbătă, iunie 15, 2024
Altele
  AcasăHeadlinesSe menține numărul infectărilor la Gorj

  Se menține numărul infectărilor la Gorj

  Autoritățile schimbă, din nou, condițiile de carantină. Cei care revin în țară și nu prezintă certificatul european de vaccinare sunt obligați să stea în casă 5 zile. Totodată, potrivit aceleiași hotărâri, se elimină lista țărilor cu risc epidemiologic

  Comitetul Național pentru Situații de Urgență (CNSU) a modificat din nou luni condițiile privind carantina, fiind scurtată la 5 zile perioada de carantină pentru persoanele care intră în țară și nu au certificat digital COVID. Persoanele care sunt contact direct al unui pacient cu COVID-19 vor sta în carantină tot 5 zile, indiferent că sunt sau nu vaccinate. Noile reguli intră în vigoare de la 1 februarie, nefiind necesară adoptarea prin hotărâre de guvern. “La acest moment, nu e nevoie de o decizie privind chemarea la lucru a cadrelor medicale care au COVID. Situația e încă sub control. Nu există obligația testării unei persoane, după cele 5 zile de izolare”, a transmis Raed Arafat.

  167 de cazuri la Gorj

  La nivel de județ autoritățile anunță noi cazuri de îmbolnăviri. Din păcate, în ultimele 24 de ore există înregistrate și victime ale luptei cu coronavirus.  “De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, a mai fost înregistrat un deces. Este vorba despre un bărbat în vârstă de 83 ani (nevaccinat), care prezenta și alte afecțiuni medicale: insuficiență cardiacă clasa NYHA III/IV, cord pulmonar cronic, hipertensiune arterială, ciroză hepatică decompensată, boală cronică renală și diabet zaharat tip II. De la ultima informare transmisă de Direcția de Sănătate Publică Gorj, au fost confirmate 167 noi cazuri de îmbolnăvire, dintr-un total de 360 teste efectuate”, a transmis DSP Gorj.

  În ceea ce privește situația la nivel de Spital Județean de Urgențe Târgu Jiu 14 angajați din care trei nevaccinați au fost declarați pozitivi.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!