spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, iunie 25, 2024
Altele
  AcasăEducatieDouă olimpiade cu etapa națională la Târgu Jiu. Trei premii pentru Gorj

  Două olimpiade cu etapa națională la Târgu Jiu. Trei premii pentru Gorj

  Etapa națională a Olimpiadei de Limbi Clasice și a Olimpiadei de Limbi Romanice s-a ținut, în acest an, la Târgu Jiu. Trei dintre premii au rămas în Gorj, fiind câștigate de elevi ai Colegiului Național „Tudor Vladimirescu”.

  Cristian Tătar, elev în clasa a VII-a, și Ștefan – Eugen Titerlea, clasa a IX-a, de la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu, au obținut mențiuni și medalii de argint la Limba Latină, în cadrul Olimpiadei  de Limbi Clasice. Cei doi elevi au fost pregătiți de profesorul Monica – Elena Neamțu. De asemenea, Rareș Ungureanu, elev în clasa a X-a, tot la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“, pregătiți de profesorul coordonator Daniela – Ileana Vîlceanu, a câștigat o mențiune specială și un premiu special (proba orală) la Limba Italiană, din cadrul Olimpiadei Limbi Romanice, etapa națională. Cele două olimpiade au avut loc în municipiul Târgu Jiu, la sfârșitul săptămânii trecute.

  Cum a ajuns Târgu Jiul să găzduiască două olimpiade

  Pandemia a suspendat toate activitățile educaționale la orice nivel, printre acestea numărându-se, în primul rând, olimpiadele și concursurile școlare.

  Înainte de această perioadă, Ministrul Educației hotărâse ca, în anul școlar 2019-2020, etapa națională a Olimpiadei de Limbi Clasice și a Olimpiadei de Limbi Romanice să se desfășoare în municipiul Târgu Jiu. Ministerul a ales orașul care organizează etapele naționale în funcție de perioada care a trecut de la ultima etapă națională organizată și de nivelul de organizare al respectivei etape.

  Din aceste motive, a fost stabilită atunci desfășurarea celor două olimpiade în județul Gorj. Inspectoratul Școlar Județean Gorj a desemnat Colegiul Național „Tudor Vladimirescu” ca loc al susținerii probelor.

  „Ministerul asigură cheltuieli precum: cazare, masă, transport, premii (I, II, III, M) și un buget minim care presupune cheltuieli de organizare. Date fiind aceste condiții, comisia de organizare din cadrul Colegiului Național „Tudor Vladimirescu” a primit sprijinul financiar (presupunând exclusiv cheltuieli de organizare) al Primăriei municipiului Târgu Jiu și al SC ARTEGO SA (sprijin financiar exclusiv pentru premiile obținute de olimpici). De asemenea, un important susținător al Olimpiadei de Limbi Romanice a fost Universitatea de Vest din Timișoara (care a trimis cadouri substanțiale tuturor olimpicilor premiați), alături de Institutul Italian de Cultură, Institutul Cervantes, Universitatea din București, Ambasada Italiei, Ambasada Spaniei, Ambasada Portugaliei“, a precizat Daniela – Ileana Vîlceanu, care a făcut parte din comisia de organizare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  Iliuși Antonie on Gorj: Se renumără voturile
  error: Content is protected !!