spot_img
11.5 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 15, 2024
Altele
    AcasăEconomicDeclaraţii contradictorii privind CE Oltenia

    Declaraţii contradictorii privind CE Oltenia

    Părerile politicienilor şi autorităţilor cu privire la situaţia din CE Oltenia sunt împărţite! În timp ce o parte din aceştia susţin că situaţia financiară a companiei este una mai bună comparativ cu anii precedenţi şi că se caută soluţii pentru ca acest colos energetic să funcţioneze în continuare, alţii spun că situaţia nu este una roz şi că trebuiau luate măsuri încă de acum trei ani.

    Se bat cap în cap în declaraţii, iar situaţia colosului energetic din Oltenia ce asigură peste 30% din necesarul de energie la nivel naţional este tot mai îngrijorătoare. O parte a eşicherului politic susţine că situaţia financiară a companiei este mai bună decât cea din anii precedenţi, şi că se lucrează la elaborarea strategiei energetice naţionale încât CE Oltenia să devină pilonul central. „Ministrul Energiei a explicat o stare de lucruri ce trebuie luate, încât Sistemul Energetic Naţional să aibă ca pilon central Complexul Oltenia. Trebuie eliminate discriminările de pe piaţa de energie, iar CEO să funcţioneze pe baza principiilor economiei de piaţă. Este clar că nu este un pericol de a se intra în insolvenţă. La ora aceasta, stă cel mai bine din punct de vedere al situaţiei financiare, comparativ cu situaţia din anii precedenţi”, a declarat Călinoiu. Primar al unui oraş monoindustrial, Motru, Dorin Hanu crede în luarea unor masuri care să ducă la menţinerea locurilor de muncă într-o companie funcţională.

    Popeangă: „măsurile trebuiau luate acum trei ani”

    Sunt însă şi politicieni care au opinii diferite, văzând în situaţia CEO una grea şi complicată, urmare a faptului că nu s-au luat măsuri până acum. Deputatul Vasile Popeangă a declarat, în acest sens, că ar fi trebuit ca Ministerul Energiei şi Consiliul de Supraveghere să fi făcut mai demult o analiză a activităţii companiei, fapt ce ar fi dus la evitarea luării măsurilor ce vor urma. „Ştiam că este o situaţie complicată, însă nu am înţeles de ce niciodată Consiliul de Supraveghere şi Ministerul Energiei nu a analizat realizarea indicatorilor de performanţă. Acum, ajungând la o anumită situaţie, toată lumea se dă foarte vitează, trimite Corp de Control … Evident că dacă se făcea o analiză mai devreme exista posibilitatea luării unor măsuri, care nu aveau un asemenea impact. S-a amânat mereu luarea unor măsuri, ce trebuiau luate încă de acum trei ani, dar acesta este managementul la CEO. Nu mai este sprijinul care era, pentru că nu este simplu pentru premierul Victor Ponta, ca în fieful lui, fiind şi deputat de Târgu-Jiu, să-i fie strigat numele cu „jos Ponta!”, a precizat deputatul Popeangă. Situaţia nu este văzută ca fiind una roz nici de către prefectul judeţului, Alin Văcaru, acesta declarând că certificatele de dioxid de carbon ce vor trebui achiziţionate de companie până la 31 aprilie creează greutăţi companiei. „Nu este o situaţie roz nici la CE Oltenia, nici la Complexul Hunedoara! FMI a cerut închiderea companiilor, Guvernul a refuzat. Se caută soluţii pentru identificarea modalităţilor de achiziţionare a certificatelor de dioxid de carbon, până la data de 31 aprilie. Noi, tot timpul, suntem în alertă în vederea găsirii de soluţii viabile la păstrarea locurilor de muncă”, a spus Alin Văcaru. La vizita făcută în România, delegaţia FMI a cerut actualului Guvern reducerea activităţii în CEO, discuţiile pe această temă urmând a fi reluate în luna aprilie.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: