spot_img
11.5 C
Târgu Jiu
marți, mai 14, 2024
Altele
    AcasăEconomicJUMĂTATE din personalul TESA, aflat în aparatul central al CEO, se mută...

    JUMĂTATE din personalul TESA, aflat în aparatul central al CEO, se mută în sucursale şi unităţi!

    După ultima restructurare aplicată la CEO, au rămas sub 550 de salariaţi TESA. Dintre aceştia, jumătate trebuie mutaţi în producţie, la unităţile şi sucursale. Cam asta ar presupune organigrama la care funcţionarii companiei lucrează în aceste zile.

    Preşedintele FNME, Dumitru Pîrvulescu, este sceptic cu privire la mutarea de personal din birouri, spunând că nu vede un economist care să vrea să se facă excavatorist, în carieră. Liderul apreciază că e nevoie, mai întâi, de un nou Regulament de Organizare şi Funcţionare şi, mai ales, de muncitori tineri.

    În CEO lucrează în jur de 550 de salariaţi TESA – Deficit major în producţie

    Acesta precizează: „Organigrama trebuie făcută de fiecare direcţie în parte. Din ceea ce ştiu eu, a fost o discuţie care a plecat de la dl. Vişan, nu l-am auzit personal, să se reducă la jumătate numărului de personal TESA, de la Executivul CEO şi să se coboare în sucursale şi exploatări. Dânsul a insistat pe întărirea producţiei. La ora actuală sunt sub 550 de salariaţi TESA iar jumătate trebuie să coboare în producţie. E o chestiune destul de delicată. La înfiinţare era alt ROF (Regulament de Organizare şi Funcţionare), în care erau foarte multe atribuţiuni şi operaţiuni care se făceau la nivel de unităţi miniere şi sucursale. Apoi, s-a centralizat totul la sediul central. Odată cu centralizarea excesivă s-a luat şi personal. După mine, trebuie făcut un ROF nou, aprobat, şi abia după aceea pus în practică. Normal aşa ar trebui să se facă. Fiecare director ar trebui, la momentul în care se face această deplasare de personal de la sediul central şi de la celelalte sedii ale CEO din Târgu Jiu, la unităţi, să se dea anumite atribuţii în jos.

    Problema este că e nevoie urgentă de personal muncitor, că nu ştiu dacă vine economistul să facă pe excavatoristul…

    E un deficit destul de mare de forţă de muncă, în special în activitatea de producţie, la muncitori. Chestiunea este că am solicitat şi prin memorandum, atunci când am făcut marşul de protest până la Bucureşti, cerând angajarea unor tineri. Este o activitate grea, vătămătoare, iar personalul este îmbătrânit. Trebuie să ai şi tineri. Avem nevoie de sute de tineri chiar de anul viitor. Dacă nu, în 2019 va fi o mare problemă. Revenind la situaţia de faţă, eu nu cred că va merge cineva de prin birouri să se facă muncitori în producţie. Pe de altă parte, dacă se va optimiza procesul de decizie în sucursale şi unităţi, cred că va fi un lucru bun”, a mai spus liderul FNME.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: