Vara este anotimpul petrecerilor și al nenumăratelor ocazii de a te distra. Totodată, vara este anotimpul în care poți face cele mai reușite alegeri când vine vorba de vestimentație, deoarece vara este cu și despre rochii, iar acest articol de vestimentație este mai mult decât s-ar putea crede. 

O rochie este simbolul frumuseții și al feminității, iar alegerea rochiei potrivite personalității și stilului personal poate spune mai mult decât poți crede despre tine. Atunci când vine vorba despre alegerea unei rochii de seară, alegerile trebuie să fie orientate spre inedit – eleganță, rafinament, dar în același timp lejeritate și simplitate. Rochia de seară este un articol de vestimentație cu ajutorul căruia ai ocazia de a te simți unică, deosebită. 

A alege ca rochie de seară clasică o rochie neagră lungă este deja un lucru depășit. Este timpul să îndrăznești să faci alegeri altfel, care să te reprezinte, alegeri care să îți pună în valoare frumusețea și să îți ofere ocazia de a te simți bine chiar și la un eveniment deosebit. Până la urmă nu este vorba despre o ieșire în parc, ci despre un eveniment la care poate că ai ocazia de a participa o singură dată în viață. 

Așadar, este momentul să părăsești zona de confort și să faci o alegere diferită pentru a te simți altfel. 

Ce model de rochie de seară să alegi?

Atunci când vine vorba de alegerea unui model potrivit de rochii de seară pentru damă, primul aspect la care trebuie să te gândești este lungimea. Sunt doar rochiile lungi potrivite pentru ținutele de seară sau poți alege și modele cu lungime scurtă sau midi?

Alegerile în acest sens trebuie făcute mai ales în funcție de morfologia corpului, dar și de preferințele personale și de stil, însă este bine de știut că poți alege la fel de bine și rochii lungi, dar și rochii mini sau midi, mai ales dacă este vorba despre evenimentele organizate în serile fierbinți de vară.

Dacă ai o morfologie comună, fără aspecte deosebite, sau dacă ai un corp atletic, poți alege unul dintre modelele de rochii de seară scurte prin care să scoți în evidență picioarele. De asemenea, o rochie mini te va ajuta să obții mai mult volum la nivelul șoldurilor și îți va sublinia formele. 

Alege o rochie lungă dacă ai o morfologie a corpului de tip A. În acest caz, trebuie să pui accentul pe partea superioară a corpului, să evidențiezi umerii, motiv pentru care poți alege unul dintre modelele de rochii de seară lungi, cu partea superioară mulată, eventual strânsă cu corset, fie fără bretele, fie cu bretele foarte subțiri. Rochiile midi sunt potrivite pentru persoanele cu morfologie tip X sau 8. 

Ce material să alegi pentru serile calde de vară?

Materialul rochiei de seară trebuie să fie adaptat și la temperatura la care o vei purta, pe lângă celelalte condiții, astfel încât experiența de purtare să fie una plăcută, iar tu să te simți bine, lejeră, fără a avea parte de vreun disconfort termic. Pentru rochii elegante de seară perfecte pentru serile călduroase de vară sunt ideale materialele aerisite, fluide. Muselina, crepul, organza, dantela… toate aceste materiale sunt ideale pentru rochiile de vară delicate, fluide, moi. 

Pentru că voalul este în trend vara aceasta, poți alege un model de rochie de seară lungă, realizată din voaluri suprapuse. Poți alege, de asemenea, unul dintre modelele de rochii de seară lungi din dantelă, garanție a eleganței absolute și a frumuseții deosebite. 

Alege rochia de seară ținând seama de aceste aspecte, pe lângă aspecte legate de culoare sau de adâncimea decolteului, asortează pantofii și accesoriile potrivite și simte-te liberă să te distrezi și să te simți bine într-o ținută lejeră, dar în același timp extrem de elegantă. 

Fii practică în alegeri și nu uita că alegerea pe care o faci îți reflectă stilul și personalitatea, deci rămâi tu însăți chiar și atunci când este vorba despre alegerea unei simple rochii de seară. 

LĂSAȚI UN MESAJ

Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
Introduceți aici numele dvs.