spot_img
Altele
    AcasăNationalTrucuri și sfaturi atunci când alegeți mobila de bucătărie

    Trucuri și sfaturi atunci când alegeți mobila de bucătărie

    Bucătăria a devenit, fără îndoială, o parte fundamentală a oricărei case. Ea nu mai este folosită doar pentru gătit sau mâncat, așa cum era în trecut, ci a devenit axa centrală a unei case. A devenit locul preferat de întâlnire pentru reuniri și petrecerea de timp de calitate cu familia sau prietenii, mai ales în acele locuințe în care acest spațiu este integrat cu livingul sau sufrageria.

    Bucătăriile sunt acum mai importante și, deși cu toții ne-am imaginat bucătăria visurilor noastre, acestea nu sunt întotdeauna adaptate sau ușor de transformat în realitate din cauza spațiului sau a amenajării pe care o avem. De multe ori este dificil să știm cum să o alegem pe cea ideală, ce elemente se adaptează cel mai bine la decorarea restului casei, ce culori nu se vor demoda sau cum să alegem mobila bucătărie și alteelemente astfel încât rezultatul să fie perfect în ciuda limitărilor noastre.

    Sfaturi pentru alegerea mobilierului de bucătărie

    Alegerea și cumpărarea mobilierului de bucătărie este un proces pe cât de interesant, pe atât de complex. Nu este ușor să alegi între diferitele modele, formate, accesorii, culori și modele care există. Trebuie să decizi tipurile și materialele de scaune bucătărie sau, de ce nu, colțare bucătărie. Pentru a alege mobila bucătărie potrivită, trebuie să ținem cont de o serie de caracteristici fundamentale:

    Dimensiuni

    Optimizarea spațiului într-o bucătărie înseamnă creșterea confortului de utilizare. Începe prin a măsura spațiul disponibil și adaptează elementele la dimensiunile acestuia.

    Ca punct de plecare, este important de știut că bucătăria are 3 zone, cunoscute sub numele de triunghiul de lucru:

    – Zona de gătit (aragaz și cuptor)

    – Zona de spălare (chiuvetă și mașină de spălat vase)

    – Zona de depozitare (cămară și frigider)

    Este recomandat ca aceste zone să formeze un triunghi cu zone / blaturi de lucru între vârfuri, deși este important de precizat că bucătăriile au o mare libertate de design, nu doar pentru că putem opta oricând pentru o bucătărie pe măsură, ci și pentru că putem găsi chiar și electrocasnice într-o multitudine de dimensiuni diferite, ceea ce va face selecția mult mai ușoară.

    Stil

    Bucătării moderne: în bucătăriile moderne pe comandă, totul este conceput pentru a ușura viața de zi cu zi a celor mai buni bucătari. Însoțește-i designul cu uși netede, cu unghiuri marcate și adaugă câteva accesorii din oțel inoxidabil pentru a-i da acea notă chic.

    Bucătării rustice: bucătării clasice, exact ca cele pe care le-am avut dintotdeauna. În bucătăriile rustice, fie ele tradiționale sau moderne, regăsim materiale nobile și naturale în aproape toate elementele, de la scaune bucătărie până la eventualecolțare bucătărie. Finalizează-le cu fronturi vopsite sau lăcuite în culori pastelate și cu mobila bucătărie veche sau accesorii din lemn pentru a-i da acea notă vintage.

    Bucătării de designer: bucătăriile de designer nu trebuie să fie întotdeauna la fel sau să arate ca și cum ar fi produse în serie. Alege între o bucătărie elegantă și minimalistă, pusă în valoare cu linii subtile și realizată cu materiale nobile sau o bucătărie cu aer industrial, de mare impact și cu ultimele tendințe high-tech… Acest stil permite combinații atât de personale și variate, care vor face ca fiecare să aibă propriul stil.

    Bucătării minimaliste: în acest caz, încăperea trebuie să fie discretă, confortabilă, funcțională și decorativă, dar în același timp atemporală. Se optează pentru distribuții diafane în care simplitatea liniilor și a volumelor este fundamentală. Finisajele curate și culorile neutre sunt cheia bucătăriilor minimaliste.

    Materiale

    – Lemnul: urmând tendința actuală spre natural și sustenabil, ușile de bucătărie din lemn sunt din nou în vogă. Din lemn masiv, cum ar fi stejarul, fagul, eucaliptul, sau realizate din placaj, acesta este un material nobil care va face diferența în bucătăria dvs.

    Există numeroase modele de mobilă bucătărie din acest material, dar tendința actuală este de a opta pentru linii cât mai netede.

    – Laminat: acestea sunt uși din plăci aglomerate acoperite cu o foaie decorativă de diferite compoziții, realizând o suprafață fără pori.

    Rezistența lor la uzură și utilizare depinde de calitatea și prețul lor. Sunt perfecte pentru formele complexe și pentru a da acea notă de inovație și modernitate unei bucătării, datorită diversității modelelor și a gamei largi de culori și finisaje.

    – Lăcuite: îmbracă bucătăria cu ultimele tendințe datorită eleganței și varietății de finisaje ale acestui material care ne permite să creăm atmosfere moderne.

    Rezultatul va fi o bucătărie foarte rezistentă, cu un finisaj lucios, mat sau super mat, moale la atingere și foarte rezistent la zgârieturi.

    Funcționalitate

    Cu toții ne dorim ca unitățile noastre de bucătărie să arate bine, dar aproape la fel de importantă (dacă nu chiar mai mult) este funcționalitatea lor, de la corpurile de mobilă, până la scaune bucătărie sau colțare bucătărie.

    Indiferent de mărimea, dispunerea sau stilul bucătăriei tale, corpurile trebuie să îndeplinească două funcții fundamentale. Pe de o parte, trebuie să îți permită să depozitezi tot ce ai nevoie, iar pe de altă parte, trebuie să lase un spațiu amplu și confortabil pentru gătit.

    În cazul în care bucătăria ta este foarte mică sau are o formă complicată, nu-ți face griji, deși măsurile mobilierului sunt de obicei standard, poți oricând să adaptezi mobilierul la spațiul tău alegând să faci o bucătărie la comandă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: