spot_img
10.1 C
Târgu Jiu
miercuri, mai 15, 2024
Altele
    AcasăActualitateDrogurile, o tentație tot mai mare pentru tinerii gorjeni

    Drogurile, o tentație tot mai mare pentru tinerii gorjeni

    Peste 200 de tineri gorjeni au avut nevoie, în 2020, de consiliere de specialitate,din partea autorităților, ca urmare a consumului de substanțe interzise. Potrivit unui raport al Centrului de Prevenire, Evaluare si Consiliere Antidrog Gorj, alți 85 de adolescenți au fost supuși unor evaluări de specialitate, cauza fiind aceiași.

    În anul 2020, demersurile CPECA Gorj au fost concentrate pe continuarea bunelor practici în domeniile esenţiale, ţinând cont de importanţa rolului de coordonator naţional al luptei împotriva consumului şi traficului ilicit de droguri, asumat prin acte normative de către Agenţia Naţională Antidrog.

    Pentru conştientizarea şi implicarea întregii populaţii şcolare în programe de prevenire a consumului de droguri, specialiştii CPECA Gorj au implementat la nivel judeţean 6 proiecte naţionale, iniţiate de Agenţia Naţională Antidrog, în parteneriat cu instituţiile cu atribuţii în domeniu. Astfel, au fost implementate proiectele naţionale: „Mesajul meu antidrog”, „Necenzurat”, ,,Cum să creştem sănătoşi“, „ABC-ul emoţiilor“, „Eu și copilul meu” şi „Fred Goes Net“, în parteneriat cu ISJ Gorj, în care au fost desfășurate 54 activităţi, ce au avut 709  beneficiari direcţi, preşcolari, elevi, profesori şi părinţi.

    “Pentru reducerea influenţei factorilor de risc şi dezvoltarea influenţei factorilor de protecţie în mediile comunitare, corelat cu nevoile şi particularităţile acestora, au fost  desfășurate 33 activități și 5 campanii naţionale de prevenire a consumului tutun, droguri și noi substanțe psihoactive, pentru marcarea următoarelor evenimentele: „Ziua Mondială fără Tutun“ , „Ziua Internaţională de Luptă Împotriva Traficului şi Consumului Ilicit de Droguri“, Campania media naţională ,,Fii liber!”, având 1763 beneficiari direcţi, persoane din comunitate”, a transmis coordonator CPECA Gorj, Șoșoi Laurențiu – Marius.

    În domeniul asistenţei psihologice şi sociale a consumatorilor de droguri, la nivelul CPECA  Gorj, pentru  anul 2020, au fost acordate:

    – 87 informări;
    -206 şedinţe de consiliere individuală;
    -85 evaluări de specialitate.

    În anul de referinţă, s-au aflat în management de caz 94 beneficiari, pentru care au fost asigurate servicii integrate de asistenţă, în cadrul a 153 şedinţe de management de caz.

    Planuri de viitor

    Pentru anul 2021, CPECA Gorj urmăreşte consolidarea poziţiei de coordonator local al politicilor antidrog şi dezvoltarea schimburilor de date din domeniul reducerii cererii şi ofertei de droguri, în vederea unei monitorizări atente a fenomenului consumului şi traficului ilicit de droguri la nivel judeţean, pentru implementarea unor politici în concordanţă cu nevoile şi caracteristicile fenomenului.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: