spot_img
12 C
Târgu Jiu
miercuri, octombrie 4, 2023
Altele
  AcasăActualitatePrioritățile primarului Romanescu pentru Programul „Anghel Saligny “

  Prioritățile primarului Romanescu pentru Programul „Anghel Saligny “

  Primarul Municipiului Târgu Jiu are în plan să acceseze și ultimul leu pus la bătaie prin Programul Național de Investiții „Anghel Saligny“. Marcel Romanescu susține că mizează pe banii oferiți de stat pentru a realiza proiecte de anvergură cum ar fi asfaltări de drumuri, parcări și chiar pasaje pietonale.

  „Primul proiecte pe care l-am depus e legat de zona industrială de la CET. Vrem să amenajăm toate străzile de incintă. Este prioritatea noastră. Ne dorim ca în 2022 să demarăm primele proiecte, introducerea utilităților în parteneriat cu societățile furnizoare.

  Un alt proiect pe acest program este cel pentru Calea Eroilor. Mă refer la zona din Piața Magheru, unde, în proiectul arhitectului Dorin Ștefan vorbim de un pasaj subteran, la suprafață va rămâne o piațetă.

  Tot pe „Anghel Saligny” am luat în calcul și modernizarea centurii Artego. Noi am asfaltat zona respectivă dinspre Liceul Economic până la intersecția cu Narciselor.  Acum am introdus tot ce însemnă zona de centură de la Artego până în strada Narciselor și prelungirea străzii spre Târgul de legume care coboară pe Calea București.

  Un alt obiectiv ce poate fi finanțat pe acest program este pasajul subteran de pe Ana Ipătescu. Acolo, societatea Metroul SA ne va pune la dispoziție studiile și proiectul și vrem finanțare pentru el. Noi am venit cu propuneri mai mari de 10 milioane de euro cât ne-a transmis Ministerul Dezvoltării, însă, sunt convins că dacă proiectele sunt fezabile se vă găsi finanțare”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: