spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateUrși și lupi filmați în Parcul Național „Defileul Jiului“

  Urși și lupi filmați în Parcul Național „Defileul Jiului“

  Camerele video montate de Administrația Parcului Național „Defileul Jiului“ au surprins o familie de urși. „Copii nu vă jucați în nămol, ieri s-au băgat alții în el. Când familia e mare“, este mesajul amuzant transmis de Administrația Parcului Național „Defileul Jiului“ pe pagina de Facebook.

  Zilele trecute, Mircea Croitor a fotografiat un lup în Parcul Național „Defileul Jiului“. „Imagini deosebite cu un lup, surprinse pe raza Parcului Național Defileul Jiului“, a transmis  Administrația Parcului Național „Defileul Jiului“.

  Ce specii de animale trăiesc în Parcul Național „Defileul Jiului“

  Parcul Național Defileul Jiului este o arie protejată, care se întinde pe teritoriile județelor Gorj și Hunedoara. În in teritoriul parcului se află Mănăstirea Lainici, construită în anul 1817. Lăcașul de cult poartă hramul Intrarea în Biserică a Maicii Domnului.

  Parcul este acoperit în proporție de peste 80% de păduri de fag și gorun, în asociere cu carpen  sau frasin.  Fauna este bine reprezentată de mamifere, păsări, amfibieni, reptile, pești și insecte. Dintre animalele care trăiesc în acest loc, mai putem aminti: râsul, vidra de râu, capra neagră sau liliacul.

  Foto: Mircea Croitor
  Foto: Mircea Croitor
  Foto: Mircea Croitor
  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: