spot_img
20.1 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 11, 2024
Altele
    AcasăActualitatePrimari nemulţumiţi, dar resemnaţi

    Primari nemulţumiţi, dar resemnaţi

    Primarii gorjeni sunt nemulţumiţi de banii primiţi în urma rectificării bugetare, însă, se declară resemnaţi. Primăriţa de la Ţânţăreni se laudă cu banii primiţi la rectificare şi spune că suma de peste un miliard de lei vechi i-a fost alocată pentru că are numeroase proiecte în derulare. Nu acelaşi lucru spun primarii de la Negomir şi Bărbăteşti.

    Banii repartizaţi primăriilor din Gorj pentru echilibrarea bugetelor locale sunt insuficienţi, susţin unii primari care au fost dezamăgiţi de sumele revenite în urma rectificării bugetare. Primăriile Urdari, Câlnic, Bărbăteşti, Cătunele şi Fărcăşeşti au primit cele mai mici sume, câte 1.000 de lei. Cei mai mulţi bani au revenit autorităţilor din Târgu-Jiu, Motru, Băleşti, Crasna şi Ţânţăreni. Primăria comunei Urdari nu se baza pe banii primiţi la rectificarea bugetară, susţine edilul Mihai Calotă, care nu a avut în derulare niciun proiect pentru a-i asigura cofinanţarea. Acesta mai afirmă că administraţia locală poate supravieţui în continuare datorită taxelor achitate la primărie de unităţile miniere care desfăşoară activităţi pe raza comunei Urdari. „10 milioane de lei vechi, asta e! Atâta a avut Consiliul Judeţean din cotele de TVA…Noi noroc că mai avem minele din localitate care ne dau bani şi asta e viaţa. Ori cu ei, ori fără ei, ce să facem cu 10 milioane de lei vechi. Proiectele pe care le-am avut în derulare le-am plătit la timp, iar datorii nu prea avem”, a declarat Mihai Calotă de la Urdari.

    Mangu, resemnat

    Unii dintre primari s-au resemnat în privinţa banilor puţini obţinuţi la rectificarea bugetară. Este cazul primarului din Bărbăteşti, Adrian Mangu. Acesta susţine că a te plânge în presă de lipsa banilor şi datorii nu te ajută cu nimic. „Asta e, ce să facem! Ne supunem deciziilor forului superior. Am văzut că 3.000 de lei au fost pentru Bărbăteşti şi că s-au dat sume mai mari celor care au avut multe datorii şi contracte în derulare. Noi nu ne-am încadrat şi nu trebuie să ne plângem de fiecare dată că nu avem bani, n-avem bani. E foarte simplu, ieşi în media şi n-am bani, n-am bani. Se pot face lucruri majore şi cu bani puţini”, a mai spus Adrian Mangu, edilul comunei Bărbăteşti.

    Primăriţa, invidiată

    Primăria Ţânţăreni se numără printre puţinele administraţii din judeţ care a obţinut peste un miliard de lei vechi vechi în urma rectificării bugetare. Chiar şi aşa, Maria Vasilescu, primarul de la Ţânţăreni, declară că banii nu îi ajung pentru asigurarea cofinanţării unor proiecte la şcolile din comună şi pentru achitarea datoriilor. Maria Vasilescu spune că are nevoie de cel puţin cinci miliarde de lei vechi. „Eu am foarte multe proiecte de dezvoltare în comună. Am nevoie de cofinanţare, am nevoie de mai mulţi bani. Numai la şcoli cred că îmi trebuie pentru cinci miliarde de lei vechi ca să pot să acopăr cheltuielile eligibile. Ceilalţi primari sunt invidioşi degeaba pe mine pentru că ei nu fac proiecte ca mine. Eu nu am fost invidioasă pe nimeni când a dat la alţii mulţi bani pentru că n-am avut proiecte”, a explicat primăriţa de la Ţânţăreni.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: