spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăEconomicMinistrul Energiei a promis că luna trecută aveam aprobate Strategia Energetică și...

  Ministrul Energiei a promis că luna trecută aveam aprobate Strategia Energetică și Planul de restructurare al CEO

  Ministrul Energiei, Virgil Popescu, a uitat cu desăvârșire ce a promis legat de Sistemul Energetic Național în general și în special față de Complexul Energetic Oltenia. Reprezentantul acționarului principal al Complexului Energetic Oltenia anunțase încă din aprilie că Strategia Energetică Națională va fi aprobată de către Guvern, după care ar fi trebuit să fie trimisă Parlamentului pentru analiză și adoptarea unei legii. Șeful Ministerului Energiei a uitat ce a promis și țara noastră nu beneficiază de un document fundamental pentru siguranța și independența energetică.

  Tot Virgil Popescu a mai spus că va fi aprobat de luna trecută Planul de restructurare și decarbonare al Complexului Energetic Oltenia 2021 – 2025. Nici acest obiectiv nu a fost atins, cu toate că un județ întreg este interesat de ce se va întâmpla cu societatea și cu economia județului Gorj, în contextul reducerii activității în sectorul minier și la termocentralele pe bază de cărbune.

  Nici măcar strategia de dezvoltare a județului nu poate să fie elaborată, în contextul în care Consiliul Județean Gorj nu are la dispoziție Planul de restructurare și nu știe cât va mai rezista mineritul și ce se va întâmpla la nivelul comunităților locale unde sunt cariere miniere. Ministrul a promis că Planul va fi aprobat, dar acest lucru depinde însă de Comisia Europeană.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: