spot_img
Altele
    AcasăHeadlinesScandal pe asfalt, la Runcu

    Scandal pe asfalt, la Runcu

    Situaţie unică în localitatea Runcu, de râs, dar şi de plâns. Autorităţile judeţene au cerut edilului Adi Câmpeanu să decoperteze o porţiune a drumului comunal, ce tocmai a fost asfaltată pentru ca Aparegio să poată reabilita conducta de apă ce prezintă scurgeri. Cu drumul asfaltat, localnicii se opun unei asemenea solicitări şi spun că vor protesta. Toată această situaţie apare în condiţiile în care la adresele înaintate de Primăria Runcu, conducerea Aparegio a declarat că nu se va mai repara conducta de alimentare din sursa Vâja, deoarece nu va mai fi folosită.

    Conducta de apă ce a alimentat municipiul Târgu-Jiu din sursa de la Vâja nu a mai fost folosită de mai bine de patru ani de zile. Perioada de secetă instalată a făcut ca în urmă cu trei zile, Aparegio să pună în funcţiune pe lângă conducta de apă ce se alimentează din Sohodol şi pe cea de la Vâja. Stratul de coroziune, dar şi nefolosirea îndelungată a făcut ca vechea conductă să prezinte scurgeri, apa afectând drumul comunal, ce tocmai a fost asfaltat, care străbate şi satele Bâlta şi Bâltişoara. Contactat, directorul Aparegio Ion Popescu a recunoscut faptul că ieri dimineaţă s-a aflat alături de preşedintele Consiliului Judeţean Ion Călinoiu şi viceprimarul municipiului Târgu-Jiu Ioan Roman Bărbuţi la primarul Adi Câmpeanu, pentru a cere acceptul în vederea intervenirii pe drumul comunal asfaltat, intervenţie necesară reparării conductei în punctele ce prezintă scurgeri. „S-a obţinut acceptul, încât prin intermediul constructorului să se rezolve situaţia”, a precizat Popescu.

    Discuţia din birou, diferită de situaţia din teren

    Cu o asfaltare pe o distanţă de 10 kilometri şi o investiţie de cinci milioane lei, primarul nu este de acord cu solicitarea venită astăzi din partea Consiliului Judeţean, de a decoperta asfaltul pe porţiunea pe care conducta ar prezenta fisuri. Nemulţumirea lui Adi Câmpeanu este mare având în vedere că înainte de începerea lucrărilor de asfaltare a înaintat adrese către Aparegio, în vederea remedierii defecţiunilor la conducta de apă. „Am trimis două adrese anul trecut şi încă o adresă la începul anului. Le-am pus în vedere să repare conducta, pentru că eu voi începe lucrările de asfaltare la drum. Mi s-a răspuns că nu vor face nimic, pentru că această conductă nu va mai fi folosită. Acum eu ce să fac? Să îmi pun oamenii în cap?”, a mai declarat primarul Câmpeanu. Revoltaţi sunt şi cetăţenii, care spun că se opun deciziei Consiliului Judeţean, fiind hotărâţi să protesteze. Unul din cetăţeni a declarat reporterilor Acces Tv că nu va fi de acord cu reluarea lucrărilor „Domne aici, în faţa curţii mele a fost şantier, praf, zgomot, mizerie. Abia am scăpat. Uitaţi-vă ce lucrare bine realizată. Nici nu mă gândesc la aşa ceva. Ne opunem radical. Să-şi rezolve problemele cum or ştii”, a spus un cetăţean nemulţumit de decizia furnizorului de apă. Un alt localnic este de părere că ceea ce vrea să facă Consiliul Judeţean este o crimă „este exclus. Să ne lase în pace. Cum să spargă asfaltul? Cum, domn primar, acceptaţi?”, a întrebat un alt cetăţean. Mai revoltător, pentru sătenii din Valea Mare este faptul că după ce au terminat lucrările de înlocuire a conductei de la Vâja, angajaţii de la Aparegio au lăsat drumul nenivelat. „Uitaţi-vă cum au lăsat. Şi-au terminat treaba şi au plecat. Dacă va ploua toată huma va veni la mine în curte. Cum era drumul şi cum arată acum. Drumul era pietruit aici, nici măcar canalul de scurgere nu l-au refăcut. L-au distrus şi l-au lăsat aşa”, a declarat una din localnice, afectată de starea drumului comunal.

    Câmpeanu, susţinut de liderii politici

    Decizia primarului este susţinută şi de către liderii politici, care consideră că nu este normal ce se întâmplă, vinovaţii trebuind să plătească, în opinia acestora. Secretarul executiv al PDL Gorj, localnic din zona Runcu, Dan Vâlceanu a declarat că ştie foarte bine ce înseamnă o eventuală spargere a drumului tocmai asfaltat. Vâlceanu consideră că dacă se va da curs solicitării venite din partea conducerii Aparegio şi a celei de la Consiliul Judeţean, primarul Câmpeanu va fi bun de plată întrucât investiţia a fost realizată pe programul extern, măsura 322. „Drumul încă este în garanţie iar dacă se va lucra la el, pentru a se ajunge la conducta cu pricina, primarul va plăti. Nu are voie să lucreze la asfalt odată ce lucrările au fost terminate”, a precizat Vâlceanu. De altfel, democrat-liberalul gorjean consideră că „este un gest de incompetenţă crasă. Deşi Primăria Târgu-Jiu şi Aparegio au fost somate să reabiliteze conducta, pentru că se va lucra la drum, primarul din Târgu-Jiu nu şi-a dat seama că populaţia din oraş ar avea nevoie şi de o a doua sursă de apă. Este inadmisibil să ajungi să vezi că nu ai presiune la apă şi să-ţi dai seama că nu ai decât o sursă de apă”. Poziţie a luat şi liderul liberal Dian Popescu „există o lege care interzice ca timp de cinci ani să umbli la investiţie. Primăria Runcu a trimis adrese înainte de începerea investiţiei. Ceilalţi nu au făcut nimic pentru a îndrepta situaţia, pentru a repara conducta. Nu trebuie să se permită întreruperea drumului. Vinovaţii trebuie să plătească”. Nu trebuie omis faptul că decopertarea drumului asfaltat va înseamna anumite costuri suplimentare, disconfort pentru cetăţeni, dar şi o pierdere însemnată în ceea ce priveşte gradul de rezistenţă al drumului.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: