spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăPoliticBanii de la UE, se obțin tot mai greu

  Banii de la UE, se obțin tot mai greu

  Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă (PNRR) trebuie actualizat până la data de 5 martie. Comisia Europeană a cerut Guvernului să pună la punct un document relevant și realist. Opoziția critică modul în care oficialii din fruntea țării tratează această oportunitate, subiect extrem de sensibil pentru România.

  Liderul PSD Gorj susține că România este, din nou, pe ultimul loc în Uniunea Europeană. Declarația este pusă pe seama banilor primiți, ca sprijin, în această perioadă grea pe care o tranversează întreg mapamondul. “Aceasta este „performanța” reușită de Cîțu, atât ca ministru al Finanțelor, cât și ca prim-ministru: România este pe ultimul loc în UE în ceea ce privește sprijinul acordat economiei, în pandemie. Este o tristă realitate care nu putea trece neobservată de către Comisia Europeană, FMI sau de către agențiile de rating, așa cum nu pot trece neobservate nici celelalte contraperformanțe ale Guvernului de dreapta: un deficit de 10% din PIB, o datorie guvernamentală care a ajuns la 44% din PIB și o țară îndatorată iresponsabil cu împrumuturi de peste 35 de miliarde de euro”, a transmis liderul PSD Gorj Mihai Weber.

  Riscuri

  Pe de altă parte senatorul PSD Cristinel Rujan susține că planul de relansare făcut de guvernarea de dreapta este maculatură. Parlamentarul acuză Guvernul că nu a fost în stare să pună la punct un proiect care ar aduce României sumele atât de necesare de la Uniune.  “Incompetența guvernărilor de dreapta este atât de evidentă încât reprezentanții Comisiei Europene au simțit nevoia să le explice public oficialilor români cum ar trebui să arate structura Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR), astfel încât să și primească finanțare. Ca atare, din cauza faptului că Guvernul Orban a trimis la Bruxelles un proiect lucrat pe genunchi, România riscă acum să piardă cele 30,4 miliarde de euro alocate pentru PNRR”, a transmis senatorul PSD.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: