spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateAutoritățile au decis ce activități pot fi derulate în zona CET

  Autoritățile au decis ce activități pot fi derulate în zona CET

  Primele loturi de teren din zona CET-ului vor fi scoase la licitație. În ultima ședință de Consiliu Local s-a stabilit dezmembrarea exacta a fiecărei porțiuni de pământ. Zona nu va fi disponibilă locuințelor, susțin autoritățile, sătule, să tot primească plângeri din partea cetățenilor afectați de activitățile industriale.

  “În zona CET-ului privim în mod diferit cele două parcele parcelă de pe stânga și cea de pe dreapta. La terenul de 30 de hectare de pe stânga demarăm procedura de realizare a PUZ-ului și trecerea acestui teren în categoria industrială și prestări de servicii .Pe partea dreaptă deja dezmembrăm. Sunt primele trei loturi care se dezmembrează, urmează ca în perioada imediat următoare să scoată la licitație. De ce facem această dezmembrare? Pentru că toate aceste terenuri sunt deja cu acces la acea acel drum de rocadă, de centură, care trece prin prin zona CET-ului. Cealaltă suprafață, de 30 de hectare, trebuie pregătită mult mai bine pentru că așa cum am stabilit la nivelul Primăriei trebuie, în primul rând, să asigurăm toate utilitățile necesare, după care, vom scoate la licitație cele 40- 50 de parcele care se vor crea în acea zonă, pentru oamenii care doresc să desfășoare doar activități industriale sau prestări servicii. Nu va fi o zonă pentru construcții de locuințe individuale sau colective, pentru că am avut această experiență, nu tocmai fericită în anumite zone, unde s-au construit și hale industriale și locuințe și, de fiecare dată, cei care au locuințe individuale sau colective îi reclamă pe cei care desfășoară activitate industrială. De aceea prin PUZ o să stabilim doar această dublă funcționalitate zonă industrială sau prestări de servicii fiecare”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Teren pentru Edilitara și Transloc

  Pe de altă parte cetățenii din zona de sud a Municipiului Târgu Jiu vor scăpa de disconfortul creat de Edilitara. Numeroasele reclamații venite, în special, de la cei care locuiesc pe strada Mărgăritarului, le-au făcut pe autorități să ia în calcul mutarea bazei societății aflate în subordinea Consiliul Local. Zona CET va fi noua casă a două unității publice. “Noi, în acea zonă nu avem decât două obiective. Pe de o parte amenajarea unei parcări pe 5.000 de metri pătrați pentru proiectul cu finanțare europeană care privește transportul în comun. Acolo va exista o parcare de 5.000 de metri pătrați și noi ne gândim, la un moment dat, să creăm și o bază pentru trolee, de unde să se poate prelua cetățenii care vin din zona de Sud a Municipiului Târgu Jiu. Pe de altă parte, vom delimita o anumită suprafață de teren, undeva la 10.000 de metri pătrați, pentru societatea Edilitara. Aceasta este localizată undeva în zona Mărgăritarului și sunt ceva probleme cu cetățenii din acea zonă. Vrem să o ducem în această zonă industrială ca să nu mai avem problem. După cum știți, pe baza reclamațiilor primate, Edilitara nu poate desfășura activitatea în cursul după-amiezei sau în weekend, ceea ce este foarte foarte dificil ca lucrul se desfășoară normal, pentru că de cele mai multe ori în weekend traficul în municipiul Târgu Jiu este mult mai redus ca intensitate iar dacă Edilitara ar funcționat 24 de ore din 24 și seara, pe anumite lucrări, mai ales acolo unde nu deranjează cetățenii, dar cu atât mai mult în cursul weekendului ,ar putea să facă programare angajaților încât să poată lucra la flux continuu”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: