spot_img
12.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăActualitateAnul universitar a început la UCB chiar şi cu o pată neagră!

    Anul universitar a început la UCB chiar şi cu o pată neagră!

    Noul an universitar a debutat la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu-Jiu, în forţă, în ciuda incidentelor de zilele trecute legate de ancheta în dosarul de dare şi luare de mită de la Facultatea de Kinetoterapie a instituţiei de învăţământ târgujiană. Aproximativ 3000 de studenţi vor urma cursurile la universitatea din Târgu-Jiu, în anul 2014-2015.

    Emoţiile bobocilor, dar şi ale studenţilor de ani mai mari de la Universitatea „Constantin Brâncuşi” din Târgu Jiu s-au contopit, ieri, cu cele ale cadrelor universitare. La universitatea târgujiană învaţă, în acest an, aproximativ 3000 de studenţi, printre care 800 de boboci. Din locurile cu taxă ale universităţii, doar jumătate au fost ocupate, adică în jur de 400. Cea mai strânsă bătălie ţinută între boboci a fost pentru locurile de la Facultatea de Kinetoterapie. „Cele mai căutate au fost cele din domeniul medical. Probabil că şi datorită faptului că există o mare oportunitate de a se lucra în străinătate în acest domeniu. (…) O foarte bună solicitare a fost şi pentru programul de studii de licenţă Pedagogia Învăţământului Preşcolar, unde toate cele 50 de locuri au fost ocupate”, a declarat Luminiţa Popescu, rectorul interimar al Universităţii „Constantin Brâncuşi”.

    Reperul societăţii din Gorj

    Deschiderea anului universitar în Gorj a fost făcută în prezenţa autorităţilor judeţene. Reprezentanţii judeţului le-au urat succes în noul an studenţilor şi cadrelor universitare şi speră că instituţia gorjeană de învăţământ va contribui la modelarea societăţii de mâine. „Vreau să vă spun la modul cel mai sincer cum este percepută Universitatea „Cosntantin Brâncuşi” de administraţia publică locală şi de comunitatea gorjenească. Este clar că este un reper în societatea civilă din Gorj”, a precizat preşedintele Consiliului Judeţean Gorj, Ion Călinoiu.

    Pată neagră pentru Universitatea „Constantin Brâncuşi”

    Deşi este cea mai căutată facultate a Universităţii „Constantin Brâncuşi”, evenimentele întâmplate zilele trecute la Facultatea de Kinetoterapie afectează imaginea instituţiei de învăţământ superior, spun cei din conducerea ei. În acest moment, ancheta legată de modul în care s-a desfăşurat licenţa la Facultatea de Kinetoterapie este în desfăşurare, iar oamenii legii au ridicat mai multe documente. „Incidentele de săptămâna aceasta vin să afecteze imaginea UCB, pentru că nu este uşor să îţi desfăşori activitatea într-o universitate care a apărut în presa de la nivel naţional ca o universitate în care o licenţă s-a desfăşurat cu probleme”, a spus rectorul interimar al UCB, Luminiţa Popescu. Părerea proaspătului rector este împărtăşită şi de preşedintele Senatului UCB, Adrian Gorun, care a declarat că: „Ani la rând, UCB a fost supusă multor acţiuni de discreditare, dovedite ca fiind şi neadevărate şi manipulatorii. Un asemenea eveniment s-a produs şi zilele trecute, cu consecinţe extrem de nefaste pentru instituţie. Autorităţile statului au competenţa specială în domeniu şi cred cu tărie în soluţiile lor. Totuşi, se ridică o întrebare. În condiţiile în care se vor stabili nevinovăţii, cine răspunde pentru imensul prejudiciu de imagine şi pentru generarea unui astfel de scandal public?”. Alături de studenţi şi cadre didactice, la ceremonia de deschidere a anului universitar s-au aflat prefectul Alin Văcaru, inspectorul şcolar general Ion Işfan, dar şi fostul preşedinte al Consiliului Judeţean Gorj, Nicolae Mischie.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: