spot_img
14.5 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăActualitateNu se știe cum a contactat boala primul pacient cu coronavirus din...

    Nu se știe cum a contactat boala primul pacient cu coronavirus din România

    Un tânăr de 25 de ani, din județul Gorj, este prima persoană din România diagnosticată cu coronavirus. Acesta a fost transportat, joi dimineaţă, în jurul orei 3:00, la Institutul Național de Boli Infecțioase „Matei Balş“ din Bucureşti cu „izoleta“, o autospecială aflată în dotarea Direcţiei pentru Situaţii de Urgenţă.

    Nu se știe exact modalitatea care pacientul a contactat virusul. Primarul comunei Prigoria, Iuliana Iliescu, a spus că tânărul a participat la o petrecere organizată în localitate de patronul său, la care au mai fost încă 30 de persoane şi aici este posibil să fi contactat virusul. O altă ipoteză este aceea că omul de afaceri din Gorj deţine o unitate în Târgu Jiu de prelucrare a lemnului. Activitatea unităţii se desfăşoară într-un spaţiu deţinut de italian, fiind parteneri de afaceri. Directorul Institutului Național de Boli Infecțioase „Matei Balş“, Adrian Streinu-Cercel, a menționat că italianul s-a întâlnit în interiorul unității cu patronul tânărului diagnosticat cu coronavirus, care s-a aflat în apropiere.

    De asemenea, autoritățile iau în calcul și posibilitatea ca virusul să fi fost contactat din afara țării, pentru că tânărul a fost în Germania, în urmă cu puțin timp.

    Iuliana Iliescu, primarul localității Prigoria, de profesie medic de familie, spune că tânărul a fost în Germania în perioada 15-18 februarie: „Încercăm să aflăm adevărul. Este o informație primită după ce a plecat către București și pe care încercăm să o diseminăm“.

    25 de localnici din Prigoria, izolați la domiciliu

    25 de localnici din Prigoria sunt izolați la domiciliu. Pentru acestea, Primăria Prigoria asigură alimentația necesare. Plasele cu alimente sunt lăsate în curte, pentru că nimeni nu are voie să intre în contact cu persoanele care sunt izolate. „Îi supraveghem pe cei care sunt izolați și le asigurăm hrană și produse de strictă necesitate. Comunicăm prin telefonul mobil și le lăsăm la poartă produsele cu mâncare. Sunt 25 de persoane care sunt izolate la domiciliu. Cheltuim ce aveam inițial în bugetul local. Dacă va mai fi nevoie o să facem o ședință de îndată a Consiliului Local pentru a rectifica sumele alocate, dacă va mai fi nevoie“, a mai adăugat primarul localității Prigoria.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: