spot_img
14.5 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăNational3 intrebari si raspunsuri care sa te ajute sa intelegi beneficiile cauciucurilor...

    3 intrebari si raspunsuri care sa te ajute sa intelegi beneficiile cauciucurilor all-season

    Seasonal Car Tires Change. Vulcanizer at Work. Auto Service; Sursa foto: envato.com

    Vremea este intr-o continua schimbare pe tot parcursul anului, ceea ce afecteaza conditiile de conducere pe soselele din tara. De aceea, vehiculul tau trebuie sa beneficieze de montarea anvelopelor potrivite fiecarui sezon in parte. In multe tari din Europa, inclusiv in Romania, aceasta este o cerinta legala, iar amenzile aplicate in cazul nerespectarii lor sunt destul de mari.

    Specialistii si autoritatile insista pe utilizarea anvelopelor specifice sezonului cald si sezonului reci. In mod evident, acest lucru inseamna sa conduci cu anvelope de vara in timpul sezonului cald si cu anvelope de iarna in perioada rece. Totusi, mai exista si posibilitatea de a utiliza cauciucuri pentru toate sezoanela,

    Iata ce trebuie sa stii despre folosirea cauciucurilor all season

    Cauciucurile all season au creat diferite dispute in ceea ce priveste nivelul de siguranta pe care il pot asigura, dar si cat de recomandate sunt acestea pentru a fi utilizate. Totusi, ofera o serie de beneficii specifice si, pentru a sti cu exactitate care sunt acestea, este necesar sa afli raspunsul la cateva intrebari de baza.

    Cand ar trebui sa folosesti cauciucurile all season?

    Chiar daca numele spune ca sunt cauciuri pentru toate sezoanele, situatia este putin diferita. Exista o singura situatie in care nu trebuie sa le folosesti si anume atunci cand temperatura este foarte scazuta, ninge si sunt conditii de alunecare. Acest lucru se intampla, de obicei, in afara orasului, mai ales in zonele montane.

    Cu toate acestea, le poti folosi in perioadele in care vremea este schimbatoare si conditiile meteorologice alterneaza intre vreme frumoasa si vreme rea. De exemplu, sunt foarte bune de utilizat in perioada septembrie-octombrie sau chiar martie-aprilie.

    Winter Season Tire Tread. Brand New Car Tires on the Shelf; Sursa foto: envato.com

    Anvelopele all season se uzeaza mai repede?

    Multi soferi considera ca anvelopele de tip all season nu rezista la fel de mult ca cele de iarna sau de vara. Acest lucru este fals, acestea nu se vor uza mai repede decat un set de anvelope de sezon. De exemplu, o pereche de cauciucuri all season de la Anvelope-oferte.ro este proiectata sa aiba o durata lunga de viata a benzii de rulare si sunt fabricate cu un compus din cauciuc, ceea ce inseamna ca pot face fata mai bine decat anvelopele de vara conditiilor meteorologice schimbatoare.

    In localitate sau in afara localitatii?

    Cauciucurile all season sunt recomandate pentru a fi folosite in localitate. In general, drumurile din localitate sunt mai bine intretinute si ofera conditii mai sigure pentru soferi, chiar daca anotimpul aduce dificultati. Chiar si pe timp de iarna cand apar ninsori abundente si drumurile sunt acoperite cu zapada, interventiile asupra acestora se fac destul de repede.

    In acelasi timp, in localitati nu se circula cu aceeasi viteza ca in afara acestora, iar controlul asupra masinii este mult mai bun. Avand aceste elemente asigurate, conditiile meteorologice instabile nu mai reprezinta un pericol pentru soferi. Totusi, in afara localitatile este importanta utilizarea anvelopelor specifice sezonului.

    Prin urmare, anvelopele all season au cateva beneficii specifice si le poti utiliza in anumite situatii pentru a-ti usura viata.

    (P)

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: