spot_img
12.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăNationalONG-urile se pot înscrie până pe 25 martie la competiţia anuală "Gala...

    ONG-urile se pot înscrie până pe 25 martie la competiţia anuală „Gala Societăţii Civile”

    Organizaţiile nonguvernamentale se pot înscrie până pe 25 martie la competiţia anuală „Gala Societăţii Civile”, care îşi propune să evidenţieze cele mai bune iniţiative civice din România. Potrivit site-ului concursului, organizatorii îşi rezervă dreptul de a prelungi perioada de înscriere dacă apar anumite probleme tehnice care îi împiedică pe participanţi să finalizeze proiectele deja începute.

    Aplicaţiile pot fi depuse de asociaţii, fundaţii, grupuri de iniţiativă şi persoane fizice care activează pe teritoriul ţării sau în afara acestuia, dar pentru beneficiari de naţionalitate română. Sunt eligibile proiectele care au fost implementate în anii anteriori, dar care au fost finalizate cel târziu în decembrie 2013, care au rezultate cuantificabile şi demonstrabile, exceptând programele înscrise la ediţiile anterioare ale evenimentului cu aceeaşi perioadă de desfăşurare. Evaluarea proiectelor se va desfăşura în perioada 2 aprilie – 12 mai iar festivitatea de acordare a premiilor va avea loc în iunie. Competiţia presupune patru categorii, fiecare având mai multe secţiuni: categoria A – Educaţie, învăţământ, cercetare, Artă şi cultură, Apărarea drepturilor individuale/colective, Comportament civic şi participare publică, Sănătate, Incluziune socială, Servicii de asistenţă socială, Protecţia mediului, Dezvoltare economică şi socială; categoria B – Proiecte şi campanii de voluntariat, Proiecte pentru tineret; categoria C – Buget -/Eficienţă +, Impact, Durabilitate, Originalitate; categoria D – Proiecte şi campanii de CSR, Programe. Evenimentul este organizat de membrii echipei Fundaţiei „Gala Societăţii Civile”.

    Ofiţerul de presă al acestei fundaţii, Maria Neneciu, a precizat că gala se desfăşoară de 12 ani. „Structura competiţiei rămâne aceeaşi, formula folosită anul trecut s-a dovedit una eficientă, iar categoriile în care pot fi înscrise proiecte sunt aceleaşi, juriul va fi în continuare format din specialişti şi oameni implicaţi în societatea civilă din România. Ca în fiecare an de când se organizează evenimentul, ne propunem să încurajăm sectorul ONG şi să scoatem în evidenţă acele proiecte ce reuşesc să dea un exemplu pentru societatea civilă”, a declarat Neneciu pentru AGERPRES. În opinia sa, în România s-a format o societate civilă care este din ce în ce mai puternică şi care a devenit o forţă. „Dacă ar fi să ne raportăm la Gala Societăţii Civile din ultimii ani, care este un indicator destul de important pentru societatea civilă, cred că numărul proiectelor a crescut de la ediţie la ediţie aproape, de asemenea, juraţii ne-au spus că şi calitatea acestor proiecte este din ce în ce mai mare”, a adăugat Maria Neneciu.

    Articolul precedent
    Articolul următor
    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: