spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăActualitateDrumuri județene reabilitate prin programul „Anghel Saligny”

  Drumuri județene reabilitate prin programul „Anghel Saligny”

  Consiliul Județean Gorj depune trei proiecte prin programul „Anghel Saligny”. Este vorba despre reabilitarea a trei tronsoane, valoare investiției pentru fiecare obiectiv se ridică la aproximativ 140 de milioane de lei.

  Proiectele pentru care administrația județeană solicită finanțare sunt:

  1. Reabilitare infrastructură rutieră de interes județean pe DJ 663 cu originea în DN 66 (E79), ce traversează localitățile Dâmbova – Cârbeşti – Tâlveşti – Urecheşti – Văcarea – Dăneşti – Şasa – Ungureni – Budieni – Copăcioasa, până în DN67, DJ672C cu originea în DN 67, ce traversează localitățile Tălpăşeşti – Stroieşti – Răchiţi – Runcu până în DN 67D, DJ 672B ce traversează localitățile Ursați -Frătești-Suseni, km 3+980 – km 11+800, Județul Gorj și DJ 665A cu originea în DN 67, ce traversează localitățile Drăgoieni – Bălăneşti – Voiteştii din Vale – Grui, până în DJ 665, Județul Gorj;
  2. Reabilitare infrastructură rutieră de interes județean pe DJ 664A cu originea în DJ 664, ce traversează localitățile Turcineşti – Rugi – Curpen – Stăneşti – Ursaţi, până în DJ 672B, DJ 665C cu originea în DJ 665, ce traversează localitățile Buzești – Magherești – Hăiești – Mogoșani -Bobu, până în DN 67, DJ 671 cu originea în DN 67D, ce traversează localităţile Apa Neagră – Padeş – Călugăreni –Cloşani – Valea Mare și DJ 664 cu originea în DN 67, cu origine în DN 66, ce traversează localitățile Arsuri-Schela, Județul Gorj.
  3. Reabilitare infrastructură rutieră de interes județean pe DJ 605B cu originea în DN 6B, ce traversează localitățile Brătești, Baloșani, Stejari, Popești Stejari, Piscoiu, Obârșia, până în DJ 605A, DJ 605A cu originea la limita cu județul Dolj, ce traversează localitățile Petrăchei, Dănciulești, Hălăngești, Rădinești, Bibulești, Obârșia, până la limita cu județul Vâlcea și DJ 671C cu originea în DJ 673, ce traversează localitățile Ohaba Jiu-Valea-Covrigi-Văgiulești, până în DJ 671B Județul Gorj.
  Buget alocat

  Proiectul privind aprobarea cererilor de finanțare a trecut astăzi de votul consilierilor județeni. Autoritățile sunt optimiste. “Noi sperăm să obținem acești bani. Vorbim de aproximativ 160 de kilometri de drum județean”, a transmis vicepreședintele CJ Dorin Tașcău.

  Programul Național de Investiții ”Anghel Saligny” are un buget de 50 de miliarde de lei și se va desfășura în perioada 2021-2028. Acesta vizează finanțări pe proiecte ale comunităților locale de alimentări cu apă și stații de tratare a apei, sisteme de canalizare și stații de epurare a apelor uzate, drumuri județene, locale și comunal, poduri, podețe și sisteme de distribuție a gazelor naturale și a racordului la sistemul de transport al gazelor naturale.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: