spot_img
13.4 C
Târgu Jiu
marți, mai 14, 2024
Altele
    AcasăActualitateTitularii, repartizaţi pe posturi

    Titularii, repartizaţi pe posturi

    A venit şi ziua repartizării dascălilor gorjeni. Ziua de 13 august nu va fi cu siguranţă uşor uitată de profesorii care au reuşit să ocupe un post titularizabil, din cele 85 vacantate la nivel de judeţ. Cele mai vânate catedre sunt cele în învăţământul primar.

    Anul acesta, concursul de titularizare a venit cu o miză uriaşă. 85 de locuri vacante în judeţ, disponibile pentru candidaţii cu note de peste 7.00, obţinute la scris. De la educaţie fizică, până la educatori sau învăţători, catedrele au tot mai multă căutare. Sunt concurenţi care au încercat pentru a patra oară sperând că vor reuşi cu medie de peste 9.00, dar ca el sunt destui, iar catedre, puţine. „Am luat 8.90 la proba scrisă, iar cu nota de la inspecţie, media este 9.14. Aştept să văd dacă prind loc, aici este unul singur pe educaţie fizică şi mai este un coleg cu medie şi mai mare. Aştept să văd, sper să fie cu noroc şi să mă titularizez, iar dacă nu, să prind un post de suplinitor în judeţ. Oricum, am şanse la suplinitori”, a declarat un candidat prezent, ieri, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”.

    Din toamnă, la catedră, învăţători de 10.00

    Tot ieri, la repartizarea de la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, s-au strâns şi cadre didactice dornice să se titularizeze pe un post în învăţământul primar. Unele dintre ele, cu şanse maxime, la fel ca nota obţinută. Unde mai pui că nu se întâmplă prea des să vezi un candidat de 10.00, care va preda bobocilor de la grupa pregătitoare. „După o competiţie cu cadre didactice, zic eu, bine pregătite, pe foarte multe le cunosc. A fost o competiţie strânsă, am optat pentru catedra de învăţător şi cred că mă voi orienta la Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu”, a declarat dascălul. La Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu” patru catedre se vor titulariza de către învăţătorii care primesc, din toamnă, grupele pregătitoare. „În total, posturile vacantate sunt şapte, scoase la concurs, patru sunt titularizabile la învăţători, din care trei cu o durată de trei ani, iar o catedră pentru un an. Avem şi un post la informatică, din opţionale şi o catedră combinată, la istorie, din 10 ore la „Ştefulescu” şi opt, la Colegiul Naţional „Tudor Vladimirescu”, a declarat Aurel Popescu, director Şcoala Generală „Alexandru Ştefulescu”.

    Taşcău: „Se poate pierde titularizarea cu 9,00”

    Oferta, mai generoasă ca în alţi ani, nu poate satisface totuşi pe cei care au încheiat cu bine competiţia. Alături de educaţie fizică, învăţământ primar, la Colegiul „Tudor Vladimirescu”, repartizarea s-a făcut şi pe catedre de istorie. Repartizarea se face pe locurile disponibile, după medie, descrescător, în funcţie de opţiune. „Avem un post titularizabil la educaţie fizică, şase la învăţători, unul la istorie, asta le nivel de consorţiu. Depinde de specializarea, dar cu note de peste 9.00, la educaţie fizică, se poate pierde la titularizare, dar asigură şanse la suplinitori şi titularizare la anul, dacă prevederile actuale rămân în vigoare”, a declarat Dorin Taşcău, director centru de concurs. Pe 16 august va veni rândul suplinitorilor să-şi ocupe locurile în învăţământ.

    O notă de 10 la Liceul de Muzică, din Târgu-Jiu

    Şi la Liceul de Muzică şi Arte Plastice „Constantin Brăiloiu” a avut lor ieri repartizarea candidaţilor pe posturi. Directorul liceului Dumitru Ciortea a declarat faptul că totul a decurs normal iar acum se urmăreşte continuitatea procedurilor impuse de sistemul de învăţământ. „Astăzi (nr 13 august) a avut loc repartizarea pe post a cadrelor didactice şi cei care au obţinut media peste 7 la concursul de ocupare a posturilor din 2 august. La concurs s-au prezentat şase cadre didactice, toate au luat peste note peste7. Unul a luat media generală 10. Vor fi repartizaţi pe posturi în funcţie de notele pe care le-au luat. Petru sunt titularizabili, doi vor rămâne pentru repartizarea în etapa următoare pentru o perioadă nedeterminată, pentru că posturile nu sunt titularizabile. Un post este de arta actorului, iar restul sunt de muzică specializată, pe profile”, a spus Dumitru Ciortea. Carmen Lupulescu, şeful centrului de concurs din cadrul Liceului de Muzică şi Arte Plastice a declarat că anul acesta concursul a decurs cât se poate de normal. „Eu mă bucur că anul acesta s-a organizat concursul de către şcoală. Totul a decurs corect şi mă bucur să au fost obţinute note foarte mari. Eu am asigurat corectitudinea examenului. Îmi pare rău că au fost trei candidaţi de la teatru şi deşi au luat note peste 8 nu vor obţine decât un singur post, cel care a luat nota de 10. Acesta este examenul. În comparaţie cu anul trecut au fost foarte bune notele”, a spus Carmen Lupulescu. Singurul candidat care a obţinut nota 10 şi care este actor la Teatrul Elvira Godeanu, Cosmin Brehuţă a vorbit despre emoţiile concursului. „A fost destul de emoţionant, poate cel mai emoţionant moment, diferit de activitatea scenică pentru că aici nu aveai replicile învăţate dinainte, important e că a ieşit bine. Ştiam că sunt bun însă nici chiar aşa”, a spus entuziasmat Cosmin Brehuţă.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: