spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
marți, mai 7, 2024
Altele
    AcasăEconomicComplexul Oltenia, negociat la Ministerul Economiei

    Complexul Oltenia, negociat la Ministerul Economiei

    Managerii Complexurilor Energetice şi de la SNLO sunt chemaţi la Ministerul Economiei, pentru a discuta pe marginea subiectului, privind Complexul Energetic Oltenia. Întâlnirea este binevenită, cu atât mai mult cu cât, sindicatele lui Marin Condescu s-au declarat îngrijorate faţă de faptul că Ministerul Economiei nu a mai înaintat nici un pas spre înfiinţarea noii companii.

    Administraţia din minerit şi energie se aşteaptă ca în această săptămână, Ministerul Economiei să aibă obţinute toate avizele necesare în proiectul privind înfiinţarea Complexului Energetic Oltenia. În ciuda faptului că se refuză a se discuta pe marginea acestui subiect, se pare totuşi că directorii generali de la Rovinari, Turceni, Craiova şi SNLO au fost convocaţi la Ministerul Economiei, pentru discuţii legate de Complexul Energetic Oltenia. În plus, situaţia se pare că va deveni puţin tensionată pe parcursul acestei luni, iulie, în condiţiile în care delegaţia FMI va analiza activitatea Complexului Turceni, care se află sub monitorizare. „Va fi analizată situaţia financiară a complexului la şase luni. Este posibil ca atunci să fim scoşi de sub monitorizare”, a precizat unul din directorii Termocentralei Turceni. Unitatea se mai află în atenţie şi prin prisma faptului că pentru a doua jumătate a anului CE Turceni a înştiinţat Ministerul şi Guvernul cu privire la disponibilizarea a 200 de angajaţi, lucru care trebuie respectat cu atât mai mult cu cât este prevăzut şi în scrisoarea de intenţie către FMI. Mai mult decât atât, graba Ministerului Economiei trebuie să fie mare, în condiţiile în care unul din capitolele negociate cu Fondul Proprietatea este acela de a exista management privat la Complexul Energetic Oltenia.

    SNLO aşteaptă rectificarea

    Tot în această perioadă, ca urmare a discuţiilor purtate la Bruxelles pe tema arieratelor şi a penalităţilor, Ministrul Economiei trebuie să găsească mecanisme pentru reducerea lor. Astfel, conform promisiunilor făcute la Bruxelles, la rectificarea bugetară anunţată pentru sfârşitul lunii iulie va avea loc compensarea datoriilor între uzinele de termoficare datoare-SNLO şi Regia de Activităţi Nucleare şi Apă Grea. Cât priveşte penalităţile existente, acumulate de-a lungul anilor, de unele companii, urmare a mecanismului deficitar al statului, se pare că trebuie găsită o formulă care să fie aplicată la toate aceste entităţi. În tot acest timp, până la găsirea de formule şi obţinerea de avize pentru Complexul Oltenia, la SNLO, recuperarea baniilor de la CET-uri a devenit o prioritate. Reprezentanţii SNLO au precizat că, legat de recuperarea datoriilor de la CET Braşov se va merge pe două planuri, cel care priveşte circuitul de compensare, cu CET-urile iar celălalt este cel în care se poate ajunge până la executarea Primăriei Braşov. În prezent, SNLO este în proceduri, societatea având creanţe de 450 milioane lei şi datorii de 300 milioane.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: