spot_img
12.8 C
Târgu Jiu
marți, mai 7, 2024
Altele
    AcasăEconomicConcedierile abuzive de la Minprest costă 1,2 miliarde de lei vechi

    Concedierile abuzive de la Minprest costă 1,2 miliarde de lei vechi

    Directoarea societăţii Minprest Serv Rovinari, Elena Vintilescu, este bună de plată pentru disponibilizările abuzive făcute în 2011. 65 de concediaţi de la Minprest Rovinari au revenit la serviciu după ce au câştigat acest drept în instanţă. Printre aceştia se numără şi Ion Cornescu, preşedintele Asociaţiei Eurojob, dat afară şi el la ordinul directoarei. Alte abuzuri şi ilegalităţi au fost semnalate de Eurojob la unităţile din subordinea Complexurilor Energetice Rovinari şi Craiova, deşi sindicatele sunt plătite pentru a reprezenta drepturile minerilor.

    65 de salariaţi ai Minprest Serv Rovinari, disponibilizaţi anul trecut, au revenit la muncă după ce au acţionat în instanţă conducerea societăţii. Aceştia au dat judecată Minprest pentru disponibilizările abuzive făcute anul trecut. Printre aceştia se numără şi Ion Cornescu, preşedintele Asociaţiei Eurojob, dat afară şi el la ordinul directoarei. Potrivit reprezentanţilor Eurojob, Gheorghe Pecingină şi Ion Cornescu, angajaţii au reuşit chiar să obţină şi drepturile salariale din perioada în care au stat acasă, în valoare de 1, 2 miliarde de lei vechi. Cea care a semnat deciziile de disponibilizare a salariaţilor a fost Elena Vintilescu, directorul Minprest, acţiunea acesteia fiind considerată abuzivă de către Gheorghe Pecingină. „Eurojob a reuşit să demită ilegalitatea disponibilizărilor de la Minprest de anul trecut. Luni este un nou termen în acest caz la Curtea de Apel Craiova. S-au făcut tot felul de chestii ciudate la Minprest chiar şi cu numărul concediaţilor din adresele cerute de magistraţi. În unele apare un număr de oameni daţi afară, în altul alt număr. Au revenit la serviciu cam 65 de salariaţi cărora le-au fost plătite şi drepturile salariale. Până acum s-au plătit peste 1,2 miliarde de lei vechi. Conform Codului Muncii, cei care au semnat deciziile de concediere nelegale ar trebui să despăgubească societatea care a pierdut procesele. E o problemă, doamna Vintilescu e posibil să le fi semnat deşi nu avea mandat”, au explicat Ion Cornescu şi Gheorghe Pecingină.

    Ilegalităţi în minerit şi energie

    De asemenea, avocatul Asociaţiei Eurojob luptă în instanţă pentru acordarea către minerii de la Complexul Energetic Rovinari a sporului de 100% privind plata orelor suplimentare din weekend. În prezent, Asociaţia Eurojob are pe rol alte câteva zeci de litigii de muncă, cele mai multe fiind în sectoarele minerit şi energie. Apărătorul minerilor Gheorghe Pecingină susţine că şefii Complexului Energetic Craiova se numără şi ei printre cei care nu au respectat drepturile angajaţilor. Printre abuzurile săvârşite de actuala conducere a Complexului Energetic Craiova se numără şi nedecontarea biletelor de transport pentru minerii de la EMC Prigoria. Interesant este faptul că sindicatele plătite pentru a reprezenta drepturile minerilor nu au demarat nicio acţiune în acest sens.

    Te-ar mai putea interesa

    2 COMENTARII

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: