spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăEconomicPârvulescu îi apreciază pe cei care stau de un an în piață...

  Pârvulescu îi apreciază pe cei care stau de un an în piață și nu comentează pe Facebook

  Președintele Federației Naționale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, a declarat că sunt de apreciat angajații Complexului Energetic Oltenia care protestează de un an de zile în Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Dumitru Pârvulescu a precizat că sindicatele au încheiat o minută cu parlamentarii doar pentru a arăta că există bună-credință și se așteaptă îndeplinirea angajamentului asumat de către politicieni. Este vorba de promovarea unui act normativ care să modifice Legea 197 din 2021 și în urma acestui lucru vârsta de pensionare la Complexului Energetic Oltenia să scadă la 52 de ani. Ca urmare a acestei înțelegeri sindicatele mari din Complexul Energetic Oltenia a decis să suspende protestele din Piața Prefecturii din Târgu Jiu. Promisiunea a fost că în cursul lunii februarie legislația va fi modificată în regim de urgență și pensionările anticipate de la Complexul Energetic Oltenia vor fi posibile.

  Deocamdată, nu se știe care mai este situația proiectului de lege care acum se află la Camera Deputaților. Cert este că va fi nevoie de votul majorității parlamentare pentru ca actul normativ să fie adoptat și să fie trimis spre promulgare.

  Dumitru Pârvulescu i-a lăudat pe sindicaliști de la Sindicatul „Energia” Rovinari care au continuat protestul și au continuat să tragă un semnal de alarmă. Președintele Federației Naționale Mine Energie a mai spus că un protest de amploare ar avea alte efecte, însă restricțiile din pandemie au împiedicat acest lucru. Rămâne de văzut ce vor face sindicatele, dacă înțelegerea cu parlamentarii nu va fi respectată. Adică, dacă vor reveni sau nu în stradă.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: