spot_img
20.3 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăActualitateDouă drumuri județene, modernizate cu fonduri europene

  Două drumuri județene, modernizate cu fonduri europene

   

  Consiliul Județean Gorj intenționează să modernizeze două drumuri județene cu fonduri europene, prin Programul Operațional Regional (POR).

  Unul dintre drumuri face legătura între municipiul Târgu Jiu și orașul Țicleni.

  „Ne dorim depunerea a două proiecte importante pe Programul Operațional Regional. Primul constă în modernizarea drumului care leagă municipiul Târgu Jiu de localitățile Dănești și Țicleni. Avem documentația în lucru și așteptăm deschiderea aplicației de finanțare, astfel încât la momentul deschiderii să putem aplica și să depunem spre finanțare acest sector de drum important. Drumul este destul de degradat. Este construit din dale de beton și trebuie modernizat urgent“, a spus președintele Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, la o emisiune la 1 Plus Tv.

   

  Valoarea investiției este 120 milioane lei

   

  Valoarea investiției se ridică la suma de 120 milioane lei.

  „Nu ne permitem modernizarea drumului din buget propriu, care are o valoare mare. Bugetul nostru de investiții este de 10-11 milioane de lei anual. Am avea nevoie de bugetul pe zece ani pentru a putea moderniza acest drum“, a mai precizat Cosmin Popescu.

   

  Drumul din Aninoasa și Vladimir va fi modernizat

   

  Un alt drum care urmează să fie modernizat pe fonduri europene străbate mai multe localități din partea de sud a județului Gorj.

  „Al doilea proiect pe care îl vom depune pe POR vizează modernizarea drumului care se desprinde din Drumul Național 66 și străbate localitățile Brănești, Capu Dealului și leagă localitățile Aninoasa, Săulești, Vladimir, Hurezani, cu ieșire în Drumul Național care leagă Craiova de Hurezani“, a adăugat Cosmin Popescu.

   

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: