spot_img
12.8 C
Târgu Jiu
marți, mai 7, 2024
Altele
    AcasăEconomicSNLO scapă de datorii

    SNLO scapă de datorii

    SNLO este la un pas de a scăpa de datoriile acumulate la bugetul consolidat al statului, în urma blocajelor financiare. Vicepreşedintele USMO, Gheorghe Etăgan, a precizat că în urma circuitului de compensare, realizat între Ministerul Administraţiei şi cel de Finanţe, la sfârşitul săptămânii, SNLO va achita la buget 180 milioane lei, scăpând de o parte din datoriile avute.

    În urma datoriilor acumulate de CET-uri la SNLO şi a numeroaselor demersuri iniţiate de reprezentanţii companiei, Societatea Lignitului are şanse mari ca până la sfârşitul săptămânii să scape de o mare parte din debitele înregistrate la bugetul de stat. Aşa cum a declarat vicepreşedintele USMO, Gheorghe Etăgan, acest lucru va fi posibil în urma circuitului de compensare ce se va realiza. „Se va face un circuit de compensare, între datoriile CET-urilor pentru cărbunele livrat şi datoria pe care SNLO o are la bugetul de stat. Săptămâna aceasta se va rezolva problema celor 180 milioane lei. Mai sunt mici probleme la Ministerul Administraţiei şi la Finanţe”, a mai precizat vicepreşedintele USMO Gheorghe Etăgan. În prezent, SNLO înregistrează datorii la bugetul de stat în valoare de 280 milioane lei iar de la Regia de Activităţi Nucleare şi Apă Grea mai are de recuperat 120 milioane lei din care 80 milioane pentru cărbunele livrat, au declarat surse din cadrul SNLO. Etăgan consideră că odată cu realizarea circuitului de compensare, SNLO va rămâne cu o datorie la buget de 100 milioane lei, creanţă ce poate fi şi ea acoperită în situaţia recuperării banilor de la Regia de Activităţi Nucleare şi Apă Grea (RAAN). „Mai sunt de recuperat de la RAAN 80 milioane lei, avem promis un circuit de compensare din partea Ministerului Finanţelor şi a Ministerului Economiei”, a mai precizat Etăgan. De altfel, reprezentantul USMO este convins de faptul că în situaţia în care se vor concretiza cele două circuite mari de compensare, SNLO va încheia anul 2011 fără datorii la bugetul de stat, dar şi pe profit.

    FMI vrea recuperarea creanţelor

    Cerinţa FMI către companii de a recupera creanţele de la beneficiari a făcut ca demersurile SNLO în acest sens, să fie şi mai numeroase. Refuzul conducerii CET Govora de a depune anumite garanţii în schimbul cărbunelui livrat a determinat conducerea SNLO să sisteze livrarea de cărbune către această uzină de agent termic. CET Braşov este un alt agent economic la care nu mai ajunge cărbunele din Gorj. Uzinele de termoficare de la Arad, Timişoara, Oradea şi Motru se numără printre beneficiarii SNLO, ale căror conduceri au înţeles că fără plata facturilor nu se mai dă cărbune, după cum au declarat aceleaşi surse din cadrul SNLO.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: