spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăEvenimentPercheziții în Gorj într-un dosar privind încasarea de subvenții în mod ilegal

  Percheziții în Gorj într-un dosar privind încasarea de subvenții în mod ilegal

  O serie de percheziții au avut loc, în această dimineață, în județul Gorj și în alte trei județe într-un dosar penal instrumentat de către Serviciul de Investigare a Criminalității Economice Argeș, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Costești. Oamenii legii au efectuat 38 de percheziții domiciliare în județele Argeș, Olt, Vâlcea și Gorj, fiind vizate sediile unor societăți comerciale și locuințele unor persoane bănuite de înșelăciune, fals în înscrisuri sub semnătură privată și uz de fals.

  Potrivit anchetatorilor, în perioada octombrie 2020 – ianuarie 2021, administratorii ai trei societăți comerciale din județul Argeș, profitând de prevederile legislative în contextul pandemiei (O.U.G. 92/2020), ar fi recrutat 68 de persoane, pe numele cărora ar fi încheiat contracte individuale de muncă în mod fictiv, fără ca acestea să desfășoare activități. Scopul a fost de a obține subvenții, pe care le-ar fi folosit în interes propriu.

  Prejudiciul este estimat la 400.000 de lei

  Prejudiciul estimat este de 400.000 de lei. Patru persoane cercetate și alți 68 de martori vor fi conduși la sediul poliției, pentru audieri.

  Activitățile au beneficiat de sprijinul luptătorilor serviciilor pentru acţiuni speciale din Argeș, Olt, Dâmbovița, Brașov, Olt, Dolj, Gorj, Mehedinți și Teleorman, precum și al jandarmilor din Argeș, Olt și Brigada Mobilă Frații Buzești Craiova. Acțiunea a avut și suportul de specialitate al Direcției Operațiuni Speciale din Poliția Română.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: