spot_img
22.1 C
Târgu Jiu
joi, septembrie 21, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesStrigătul de ajutor al unui scriitor din Motru: „Azi trebuie decis totul,...

  Strigătul de ajutor al unui scriitor din Motru: „Azi trebuie decis totul, mâine puteți avea oameni pe conștiință“

  Mihail Coandă, un scriitor din municipiul Motru, a făcut un apel disperat către autorități și clasa politică, pentru a dota spitalul cu aparate care să asigure alimentarea cu oxigen a pacienților de COVID-19. Bărbatul a povestit, într-o postare pe Facebook, că a fost externat din spitalul din Motru, după ce s-a vindecat de COVID-19, dar a fost nevoit să se întoarcă deoarece avea grave probleme respiratorii și avea nevoie de un supliment de oxigen: „SPITALUL MUNICIPAL MOTRU, ARE NEVOIE DE REPARTITOARE SAU CONVERTOARE DE OXIGEN. APEL CATRE CLASA POLITICA, PARLAMENTARII DE GORJ , CJ GORJ, PRIMĂRIA MOTRU, CL MOTRU!

  M-am bucurat că am plecat acasă, nu aveam să știu că în scurt timp am să casc gura după aer, ca puiul de găină. E îngrozitor să nu ai suficient aer să respiri, să cauți cu disperare să-ți umpli plămânul cu doza necesară. Când pui aparatul de măsurat saturatia și scade până aproape de 77, faci eforturi disperate să crească. Chiar dacă nu vrei, intri în panică, știi că 77 e puțin. Te bucuri dacă ajungi la 89 – 91, parcă l-ai fi prins pe Dumnezeu de picior. Și uite așa cu trecerea timpului realizezi că acasă nu ai cum să te tratezi și suni la 112. Acum sunt conectat la oxigen, respir ușor datorită acestui aparat.

  Covidul, nu e o boală ușoară, nici măcar ușor de dus, sunt dovada că această boală e parsivă, nu te slăbește cu una cu doua.

  De 48 de ore, un convertot de oxigen imi livrează porția de oxigen necesară organismului. Chiar și așa, nivelul saturație e pe la 93.

  În spital e o luptă contracronometru, vin tot mai mulți pacienți cu nevoie de oxigen. Lipsesc repartitoarele si convertoarele de oxigen, e nevoie de încă câteva, sper ca oamenii politici să deschidă toate pungile bugetului să ajute și Spitalul Municipal Motru, acum. Așa se vede dacă esti cu adevărat edil. Politicieni, nu puneți medici să aleagă cine poate primi sau nu oxigen, este eșecul vostru ca aleși. Nu există scuză, nimic nu vă oprește în a vă comporta responsabil. Apelul acesta începe cu parlamentarii de Gorj, e în atenția CJ Gorj, în atentia Primarului Cosmin Morega și a CL MOTRU. Azi trebuie decis totul, mâine puteți avea oameni pe conștiință.

  Aveti grija de voi, nu ignorati măsurile pentru siguranța voastră. Nu știu de la cine și când am luat covid, dar îl am și acum îl simt cum mă macina. Nu este o bucurie să fii dependent de aparatul de oxigen“.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: