spot_img
15.7 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăPoliticCheltuieli mai mici pentru Primăriile Baia de Fier și Polovragi cu administrarea...

  Cheltuieli mai mici pentru Primăriile Baia de Fier și Polovragi cu administrarea peșterilor

  Cheltuielile primăriilor din județul Gorj pe raza cărora se află ariile naturale protejate vor fi diminuate.
  Deputatul PSD, Claudiu Manta, a susținut o inițiativă de corectare a OUG 57/2007 privind ariile protejate. Prina aceasta se dorește ca cheltuielile privind paza, salubrizarea sau iluminatul să fie suportate de cel mult 50% din taxele încasate cu titlul de tarif de către administratorul ariei protejate. În prezent, primăriile suportă în totalitate aceste cheltuieli. În județul Gorj, Primăriile Polovragi și Baia de Fier, unde se află două peșteri celebre, va beneficia de pe urma acestei inițiative.

  „Modificarea legislației pentru ariile protejate în folosul unităților teritorial administrative!! Am susținut, astăzi, în Comisia pentru Industrii și Servicii din care fac parte, inițiativa depusă de colegul meu, deputatul Mihai Weber, prin care dorim să corectăm o anomalie legislativă. Conform legislației actuale, respectiv OUG 57/2007, ariile protejate se află în proprietatea unității administrativ teritoriale pe raza căreia se află, dar sunt sub administrarea Agenției Naționale pentru Arii Protejate. Toate cheltuielile privind paza, salubrizarea sau iluminatul din aceste zone sunt suportate de la bugetul local, în timp ce taxele pentru vizitare sunt încasate doar de administrator și nu de proprietar, cel care cheltuiește cel mai mult. Prin inițiativa care a primit aviz favorabil astăzi, plata cheltuielilor efectuate de către UAT (proprietar-întreținere, iluminat, cheltuieli cu îmbunătățirea confortului turistic) va fi decontată în procent de cel mult 50% din taxele încasate cu titlul de tarif de către administratorul ariei protejate. Astfel se va asigura o justă repartiție a drepturilor și obligațiilor persoanelor juridice care au calitatea de proprietar, respectiv administrator al unei arii protejate.
  Aceasta inițiativă este benefică pentru Baia de Fier, Polovragi, dar și alte UAT-uri aflate în această situație“, a transmis deputatul Claudiu Manta.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: