spot_img
16.1 C
Târgu Jiu
luni, octombrie 2, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesGafă a prim-ministrului: a confundat certificatele verzi cu cele de Dioxid de...

  Gafă a prim-ministrului: a confundat certificatele verzi cu cele de Dioxid de Carbon

  Prim ministru Florin Cîțu a a participat la ceremonia de predare-primire a funcției de ministru al Finanțelor și preluarea mandatului de către Dan Vîlceanu. Florin Cîțu a făcut câteva declarații la finalul ceremoniei. Deși lângă acesta s-a aflat președintele PNL Gorj, Dan Vîlceanu, proaspăt instalat în funcție, el nu a făcut vreo declarație.

  Prim ministru a comis o gafă majoră atunci când s-a referit la motivele care au stat la baza majorării prețului la energia electrică. Florin Cîțu a confundat Certificatul Verde, care se acordă ca o bonificație producătorilor de energie nepoluantă, cu certificatul de Dioxid de Carbon, care trebuie plătit de către unitățile care poluează atmosfera, cum sunt termocentralele: „La întâlnirea pe care o s-o am am două obiective. Aș vrea să înțeleg în primul rând ce se întâmplă cu creșterea prețurilor. Știu că sunt mai multe explicații, și creșterea prețurilor pentru acele Certificate Verzi și așa mai departe. În același timp, am chemat Consiliul Concurenței pentru că este o concurență foarte mare de la liberalizare, piață liberă, la piață concurențială, și vreau să mă asigur că România îndeplinește condițiile unei pieți concurențiale pentru că, până la urmă, piață liberă înseamnă un lucru, dar doar dacă ai piață concurențială prețurile pot să scadă. Trebuie să ne asigurăm că avem piață concurențială“.

  Certificatele Verzi reprezintă o sumă fixă care se acordă producătorilor de energie din resurse regenerabile, nepoluante, iar prețul certificatelor de CO2 fluctuează pe o bursă pe care se tranzacționează.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: