spot_img
15.6 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăSănătateSpitale pline de pacienți. „În pandemie nu au putut beneficia de servicii...

  Spitale pline de pacienți. „În pandemie nu au putut beneficia de servicii medicale”

  După perioada de pandemie, pacienții cronici au luat cu asalt spitalele. Oficialii susțin că bolnavii au avut de suferit în timp ce unitățile stăteau mai mult goale. Acum, când lucrurile intră pe un făgaș normal, medicii nu pot să țină pasul cu avalanșa de solicitări. Din păcate sunt descoperite tot mai multe cazuri de boală în fază avansată.

  La Spitalul Orășenesc „Sfântul Ștefan” din Rovinari solicitările au crescut simțitor. Conducerea unității susține că totul se datorează faptului că în ultimul an oamenii nu au mai venit la doctor de frica coronavirusului. „Încep să-și revină lucrurile. Din păcate se simte că, pe toată perioada de pandemie, pacienții nu au putut beneficia de servicii medicale. Se simte în numărul pacienților care ajung la spital și în gravitatea afecțiunilor. Aproape zilnic avem de-a face cu cel puțin un caz grav”, a transmis Constantin Podaru, managerul spitalului din Rovinari.

  Liste de așteptare

  Odată ridicate restricțiile pacienții cronici au dat iama în spital. Listele de așteptare au început să fie tot mai lungi. „În acest moment accesul în spital se face doar cu programare. Pe majoritatea specialităților avem programări pe o lună în avans. Se simte clar că pacienții au avut de suferit”, a mai transmis Podaru.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: