spot_img
5.3 C
Târgu Jiu
sâmbătă, decembrie 9, 2023
Altele
  AcasăHeadlinesMii de gorjeni în pădurea de la Drăgoieni

  Mii de gorjeni în pădurea de la Drăgoieni

  Gorjenii şi-au început săptămâna cu distracţie şi voie bună. Mii de persoane au mers ieri în dumbrava din Drăgoieni, acolo unde au încins grătarele, au lăsat deoparte grijile și s-au bucurat de vremea bună. Mititeii au sfârâit pe grătar iar berea a curs din belșug. Petrecerea va continua săptămâna viitoare, atunci când autorităţile se pregătesc să dea drumul petrecerii câmpeneşti din Poiana Narciselor.

  Sărbătoarea zilei de 1 mai a fost marcată în stil tradiţional de primăria Municipiului Târgu Jiu. Bâlciul organizat în dumbrava din Drăgoieni a fost aşteptat de mii de gorjeni. Fanfara Armonia a fost prima care a urcat pe scena amplasată de autorități. Apoi rând pe rând interpreții populari s-au ocupat de admosferă. Doar sfârâiul grătarelor i-a putut desprinde pe petrecăreți din fața scenei. Plini de experiență, comercianții își atrăgeau care mai de care clientela.

  ,,Întâmpinăm toţi oamenii cu mici proaspeţi, buni şi fel de fel de delicatese tradiţionale. Am avut foarte mulţi clienţi, pentru că totul este proaspăt şi bine gătit. Cel mai bine am vândut micii, asta au cerut cei mai mulţi oameni”, a precizat unul dintre comercianţii prezenţi la eveniment.

  Anul acesta vremea a fost favorabilă, atât pentru comercianţi cât şi pentru cumpărători.

  ,,Este foarte plăcut. Sunt foarte mulţi oameni, iar mie îmi place asta, pentru că nu se termină tradiţia, adică oamenilor încă le plac astfel de întâlniri, iar lucrul ăsta nu poate decât să mă bucure. Încă de dimineaţă de când am ajuns aici am mâncat câţiva mici, să începem ziua bine, am băut şi o bere, că na… aşa trebuie”, a spus un gorjean.

  S-a dat startul evenimentelor câmpeneşti

  Prima zi a acestei luni a deschis practic sezonul sărbătorilor câmpeneşti. Edilul municipiului s-a declarat multumit de organizarea acestui eveniment.

  ,,Sunt mulţumit. Am urmărit tot ceea ce s-a întâmplat zilele trecute. Văd că sunt şi comercianţi, sunt şi foarte mulţi cetăţeni care au venit de 1 Mai la Drăgoieni. Dumnezeu este, din câte se vede, lângă noi, pentru că vremea a ţinut cu noi. Până seara terasele vor rămâne pline. Am asigurat şi transportul prin Transloc. Măsurile de securitate cu jandarmi, poliţie locală, poliţie naţională au fost şi ele asigurate, astfel încât târgujienii să aibă toate motivele să se bucure de acest eveniment”, a declarat Marcel Romanescu, edilul municipiului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: