spot_img
17.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăSocialZeci de puieţi de arbori, plantaţi de elevi în curtea Casei memoriale...

    Zeci de puieţi de arbori, plantaţi de elevi în curtea Casei memoriale „Tudor Vladimirescu“

    Elevii de la Școala gimnazială nr. Andreești au plantat în curtea Casei memoriale „Tudor Vladimirescu“, din comuna Vladimir, 45 de puieți de diferite specii. Materialul săditor a fost pus la dispoziție de către Direcția Silvică Gorj.
    IMG_4230

    Copiii au fost foarte destonici, mai ales că cei mai mulți dintre ei au mai plantat acasă. „Am mai plantat nuci acasă. Este frumos. Am plantat trei copăcei. Am făcut o groapă de 50 de centimetri“, a spus Marius Daniel, din clasa a V-a.
    Elevii au desfășurat această activitatea în cadrul programului „Școala Altfel“. „Săptămâna aceasta desfășurăm programul «Școala Altfel». Activitatea de plantare s-a realizat cu sprijinul Direcției Silvice Gori și a Muzeului Județean Gorj. La această participă 50 de elevi din clasele V-VII. Copiii se implică și iubesc aceste activități. Am mai desfășurat o acțiune de ecologizare în localitate“, a precizat Ionuț Dobre, directorul Școlii gimnaziale din Andreești.
    IMG_4229

    Legenda ulmului lui Tudor

    Elevii au plantat și cinci ulmi, pentru că în zonă dăinuie legendă cu privire la faptul Tudor Vladimirescu se adăpostea la umbra unui arbore din localitate.
    „Este o acțiune cu tentă ecologică, pentru că principalul scop constă în înfrumusețarea locului, iar această acțiune va dura peste ani și, în plus, înseamnă o responzabilizare a copiilor. Am decis să plantăm și ulmi pentru că aceștia simbolizează legătura cu Tudor Vladimirescu. O legendă a locului spune că undeva în apropiere se afla un ulm unde Tudor Vladimirescu se ducea adesea și medita. Puietul trebuie plantat în locuri semiumbroase“, a spus Ionuț Firescu, custodele Casei memoriale „Tudor Vladimirescu“.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: