spot_img
16.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăActualitateGorjeancă, soția unui italian depistat cu coronavirus, în urma unei vizite în...

    Gorjeancă, soția unui italian depistat cu coronavirus, în urma unei vizite în România

    Soția unui italian de 72 de ani care a fost depistat cu cornavirus, după ce s-a întors recent dintr-o vizită din România, este originară din localitatea Bîlteni, județul Gorj.

    Gorjeanca Alina Volintiru ar fi căsătorită cu italianul de Cesare Emenddatori. Acesta a fost diagonisticat marți, 25 februarie, cu coronavirus în spitalul din orașul Rimini, din apropiere de Veneția. Septuagenarul a fost internat, luni dimineața, cu simptome specifice și a ieșit pozitiv la testul care i s-a făcut. Potrivit presei italiene, pacientul este din orașul Cattolica, fiind primul caz de infectare din provinica Rimini.

    Italianul s-ar fi aflat în perioada 18-22 februarie în Craiova, unde și-ar fi vizitat soacra care locuiește în Bănie. Acesta ar fi participat și la o partidă de vânătoare în Dolj.

    Autoritățile din Gorj sunt în alertă

    Autoritățile din Gorj sunt și ele în alertă: „Facem verificări pentru a vedea tot traseul, parcurs. Nu știm, la acest moment, dacă a fost și pe teritoriul județului Gorj sau dacă partenerul de viață se află în Gorj sau a fost pe raza județului. Se efectuează verificări“, a precizat prefectul județului Gorj, Cristinel Rujan. Autoritățile încearcă să o găsească pe femeie.

    Primarul comunei Bîlteni susține că cei doi au fost în localitate, în Târgu Jiu și în Drăguțești

    Șapte morți în Italia din cauza coronavirusului

    Autorităţile române au activat protocoalele necesare în acest tip de situaţie. Va fi declanşată o anchetă epidemiologică şi dispuse măsurile de carantină sau izolare, după caz, după cum anunţă Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă: „Cu privire la informaţiile vehiculate în mass-media referitoare la confirmarea unui caz de infecţie cu COVID-19 în Italia, Rimini, MAE, prin intermediul Ambasadei României la Roma, a întreprins, în regim de urgenţă, demersuri pe lângă autorităţile locale pentru obtinerea unor informatii suplimentare, inclusiv cetăţenia pacientului şi cu privire la eventuala şedere a acestuia pe teritoriul României”.

    În Italia s-au înregistrat aproape 290 de cazuri de infectări cu Covid-19, dintre care șapte persoane au decedat.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: