spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăActualitateIncidente electorale în ziua votului în Gorj: alegători care au votat de...

    Incidente electorale în ziua votului în Gorj: alegători care au votat de două ori primarul și mesaje din partea lui Romanescu

    Zece alegători din comuna Mătăsari au votat de două ori primarul localităţii. Poliţiştii efectuează cercetări în acest caz.  „Poliţişti din cadrul Secţiei Nr. 3 Poliţie Rurală Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că la o secţie de votare din comuna Mătăsari, un număr de 8 persoane ar fi introdus în urna câte 2 buletine de vot pentru funcţia de primar, unul având stampila de control, celălalt nu, acest aspect fiind observat de către un bărbat care se prezentase pentru a şi exercita dreptul de vot.  La o altă secţie de votare din comuna Mătăsari, poliţişti din cadrul Secţiei Nr. 3 Poliţie Rurală Motru s-au sesizat din oficiu cu privire la faptul că  două persoane au introdus în urna câte 2 buletine de vot pentru funcţia de primar, unul având stampila de control, celălalt nu, acest aspect fiind observat de către membrii comisiei.

    În ambele cauze la faţa locului s-a deplasat echipă operativă constituită la nivelul subunităţii, fiind întocmit dosar penal sub aspectul săvârşirii infracţiunii de fraudă la vot“, a spus Miruna Prejbeanu, purtătorul de cuvânt al Inspectoratului de Poliţie al Judeţului Gorj“, au transmis reprezentanții Poliției Gorj.

    Potrivit celor de la USR, la Mătăsari au mai fost identificate și în după-amiaza votului persoane care au vitat de două ori primarul.

    Amendat pentru că și-a fotografiat buletinul de vot

    Un alegător din municipiul Târgu Jiu a fost amendat de poliţişti după ce şi-a vot buletinul de vot în timp ce se afla în cabina de votare.

    Conform poliţiei, un bărbat de 34 de ani din municipiul Tg Jiu, a fost sancţionat contravenţional, cu avertisment, conform Legii 115 din 2015 pentru alegerea autorităţilor administraţiei publice locale, pentru că, în ce îşi exercita dreptul la vot, ar fi fotografiat buletinul de vot, pentru alegerea primarului, iar ulterior a şters fotografia, la solicitarea unui membru al comisiei de vot, de la Secţia 18.

    SMS-uri din partea lui Romanescu

    Mai mulți cetățeni au sesizat faptul că au primit mesaje pe telefomul mobil, sub formă de SMS sau pe WhatApp, chiar în ziua votului de la primarul PNL în exercițiu, Marcel Romanescu. Mesajul este unul electoral, deși este strict interzis ca în această zi să aibă loc acțiuni electorale. Mesajul este semnat de Marcel Romanescu și echipa de consilieri.

    Incident semnalat la Secția 12 de votare din Târgu Jiu

    La Secția nr. 12 de votare din Târgu Jiu, un alegător a semnalat faptul că în dreptul numelui său semnase o altă persoană. „Din verificările efectuate a reieșit faptul  că, un bărbat, de 38 de ani, din municipiul Târgu Jiu, deplasându-se la secția de vot pentru a vota , a constatat faptul că pe listă, în dreptul numelui său se afla o altă semnătură.

    Bărbatului i s-a permis să voteze, comunicându-i-se de către președinta secției de votare faptul că o altă persoană care a votat anterior, a semnat din greșeală în locul acestuia“, a spus Victor Țuhașu, purtătorul de cuvânt al Poliției Gorj.

    Șapte dosare penale

    Până la ora 18,00, la nivelul Inspectoratului de Politie Județean Gorj au fost înregistrate  15 sesizări în context electoral, din care 4 nu s-au confirmat.

    „Polițiștii au întocmit 7 dosare penale, 2 dosare pentru fraudă la vot, 2 dosare pentru neglijență în serviciu și un dosar penal  pentru nerespectarea regimului urnei de vot , un dosar penal  pentru violarea confidențialității votului și un dosar penal pentru lovire sau alte violențe. Totodată, au fost aplicate 4 sancțiuni contravenționale“, au mai transmis reprezentanții Poliției Gorj .

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: