spot_img
12.4 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăActualitateArtista din Târgu Jiu care va participa la un important concurs internațional...

    Artista din Târgu Jiu care va participa la un important concurs internațional de artă contemporană

    Andreea Medar este o tânără artistă din Târgu Jiu care va participa, în toamna acestui an, la un important concurs de artă contemporană din Veneția.

    Proiectul său artistic a fost selectat alături de alte patru lucrări ale unor artişti din diferite ţări ale lumii din  aproximativ 12.000 de lucrări de artă și va participa la secțiunea de Artă Digitală. „Proiectul Hypercube II va presupune o machetă din oglindă, pe pereţii căreia am documentat un proiect anterior. În spatele celor patru pereţi de oglindă vor exista patru camera de supraveghere, care vor transmite în timp real, pe cei patru pereţi ai spaţiului Lapsus din Timişoara. La rândul său, spaţiul Lapsus va fi transmis live la Arsenale, împreună cu machete din oglindă. Privitorii prezenţi la Arsenale, Veneţia, vor avea posibilitatea să interacţioneze video şi audio, sub forma unei teleconferinţe 3D, cu privitorii de la Timişoara”, a explicat tânăra artista.

    Proiectul este conceput împreună cu Mălina Ionescu

    Proiectul este realizat alături de o altă artistă.

    „Proiectul artistic „Hypercube“ a fost realizat împreună cu Mălina Ionescu şi a fost ales alături de alte patru lucrări ale unor artişti din diferite ţări ale lumii.

    Am aplicat împreună cu Mălina Ionescu la evenimentul „Laguna Art Prize“ cu lucrarea „Hypercube“.

    Proiectul „Hypercube II“ va fi prezentat în cadrul expoziţiei «Laguna Art Prize», ce va avea loc la Veneţia în toamna acestui an. Proiectul este capitolul II al Hypercube – prima parte fiind realizată în vara anului 2020 la «Lapsus Art Space» din Timişoara şi «Foişorului numărul 9», Bucureşti, curator Alex Boca“, a precizat Andreea Medar.

    Desena personaje și întâmplări cotidiene

    Andreea Medar s-a născut în municipiul Târgu Jiu și încă din copilărie a avut o înclinație către artă, iar locurile în care a copilărit și a crescut și-au pus amprenta asupra sa. „Obişnuiam să transpun în desen sau pictură întâmplări cotidiene, ilustram personajele principalele din lecturile parcurse sau modelam  în lut obiecte decorative sau portrete imaginare. Oraşul în care m-am născut îmi este foarte drag. Este un privilegiu pentru locuitorii municipiului să vadă operele lui Brâncuşi zilnic. La fel de important pentru mine este satul în care am copilărit, satul bunicilor mei, Racoţi. Acesta a fost o sursa de inspiraţie pentru mine din copilărie până în prezent“, relatează Andreea.

    Doctorand la Facultatea de Arte Timișoara

    A urmat Liceul de Arte din Târgu Jiu, iar o mare apreciere i-o poartă sculptorului Paul Popescu, care i-a oferit prima bucată de lut. „Primul calup de lut l-am primit de la domnul profesor Paul Popescu, când aveam vârsta de cinci ani; ulterior domnul profesor mi-a predat desenul si modelajul la Liceul de Arte din Târgu Jiu, împreună cu domnii profesori: Vasile Fuiorea, Dan Semenescu şi Valer Neag. Alţi doi profesori care au avut o importanţă foarte mare în formarea mea au fost domnul Florin Isuf şi doamna Loreta Nicolcea“, ne-a declarat tânăra artistă.

    Andreea a mers pe calea artei și a urmat Facultatea de Artă din Timişoara, secţia pictura, iar, în prezent, urmează doctoratul la aceeaşi facultate. Este în anul II şi îl are coordonator pe profesorul universitar dr. habil. Dacian Andoni.

    „Tehnica este substituită conceptului general“

    Proiectele Andreei Medar sunt specifice artei vizuale contemporane. „Nu consider ca lucrările mele se încadrează într-un un anumit gen. Din punct de vedere tehnic, atât lucrările  individuale, cât şi cele realizate împreună cu Malina Ionescu au fost predominant instalaţii multimedia, obiecte, lucrări land art, environment, desene sau sculpturi. Din punctul meu de vedere graniţele interdisciplinare sunt irelevante, tehnica fiind substituită conceptului general, ansamblului“, a mărturisit artista din Târgu Jiu.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: