spot_img
Altele
    AcasăEconomicPrimele dosare de pensionare ale angajaților de la CEO au fost respinse....

    Primele dosare de pensionare ale angajaților de la CEO au fost respinse. Ce răspuns a fost dat de Ministerul Muncii

    Casa de Pensii Mehedinți a respins primele dosare de pensionare conform noii legi de reducere a vârstei de pensionare ale salariaților Complexului Energetic Oltenia (CEO).

    „După cum ați aflat, de pe această rețea de socializare, au fost emise decizii de respingere a unor dosare de pensionare! Două dintre acestea le dețin și eu, dar pentru a nu crea agitație în rândul dumneavoastră, am hotărât să nu le fac publice până la întâlnirea de astăzi cu cei din Ministerul Muncii.  Am luat această hotărâre din mai multe motive: pentru a evita orice eveniment neplăcut și nedorit de nimeni, înaintea dezbaterilor de la Ministerul Muncii; evitarea unei isterii generale, întreținute în special de indivizi care nu au avut nici o treabă cu acest proiect de lege, unii dintre ei nefiind nici măcar beneficiari ai acestei legi, sau scriind de pe conturi false“, a spus Vasile Tivig, unul dintre protestatarii din Piața Prefecturii.

    Acesta a constatat că există o serie de inadvertențe în legătură cu aceste decizii ale Casei de Pensii Mehedinți: au fost emise într-un timp foarte scurt de la depunere, 10-12 zile, deși în primele 30 de zile se mai pot depune documente la dosar; invocă un articol din Legea 127/2019, „Legea Olguța”, care este PROROGATĂ până la 01.09.2023! Cel mai important, au fost prelucrate pe un program actualizat ultima oară la data de 10.06.2021!!! Ori, Legea 197/2021, cea care recunoaște CONDIȚIILE SPECIALE DE MUNCĂ și pentru lucrătorii din C.E.OLTENIA, a fost votată la data de 16.06.2021 și a fost promulgată o lună mai târziu, pe data de 16.07.2021!!!“, a mai transmis Vasile Tivig.

    Legea aprobată de Parlament prevede pensionarea la 52 de ani cu o condiție de vechime în specialitate de 25 de ani și un stagiu de cotizare de 30 de ani.

    Legea trebuie completată

    Reprezentanții angajaților au avut astăzi o întâlnire cu conducerea Ministerului Muncii și a Casei de Pensii: „Insistă că trebuie introdus un articol în lege privind asimilarea condițiilor. Ni s-a spus că va fi introdus prin Ordonanță de Urgență. Ne-am întâlnit cu un secretar de stat, președinta Casei de Sănătate și o directoare. Rămân la ideea că este o ambiție politică.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: