spot_img
24.7 C
Târgu Jiu
marți, septembrie 26, 2023
Altele
  AcasăEconomicPrimele dosare de pensionare ale angajaților de la CEO au fost respinse....

  Primele dosare de pensionare ale angajaților de la CEO au fost respinse. Ce răspuns a fost dat de Ministerul Muncii

  Casa de Pensii Mehedinți a respins primele dosare de pensionare conform noii legi de reducere a vârstei de pensionare ale salariaților Complexului Energetic Oltenia (CEO).

  „După cum ați aflat, de pe această rețea de socializare, au fost emise decizii de respingere a unor dosare de pensionare! Două dintre acestea le dețin și eu, dar pentru a nu crea agitație în rândul dumneavoastră, am hotărât să nu le fac publice până la întâlnirea de astăzi cu cei din Ministerul Muncii.  Am luat această hotărâre din mai multe motive: pentru a evita orice eveniment neplăcut și nedorit de nimeni, înaintea dezbaterilor de la Ministerul Muncii; evitarea unei isterii generale, întreținute în special de indivizi care nu au avut nici o treabă cu acest proiect de lege, unii dintre ei nefiind nici măcar beneficiari ai acestei legi, sau scriind de pe conturi false“, a spus Vasile Tivig, unul dintre protestatarii din Piața Prefecturii.

  Acesta a constatat că există o serie de inadvertențe în legătură cu aceste decizii ale Casei de Pensii Mehedinți: au fost emise într-un timp foarte scurt de la depunere, 10-12 zile, deși în primele 30 de zile se mai pot depune documente la dosar; invocă un articol din Legea 127/2019, „Legea Olguța”, care este PROROGATĂ până la 01.09.2023! Cel mai important, au fost prelucrate pe un program actualizat ultima oară la data de 10.06.2021!!! Ori, Legea 197/2021, cea care recunoaște CONDIȚIILE SPECIALE DE MUNCĂ și pentru lucrătorii din C.E.OLTENIA, a fost votată la data de 16.06.2021 și a fost promulgată o lună mai târziu, pe data de 16.07.2021!!!“, a mai transmis Vasile Tivig.

  Legea aprobată de Parlament prevede pensionarea la 52 de ani cu o condiție de vechime în specialitate de 25 de ani și un stagiu de cotizare de 30 de ani.

  Legea trebuie completată

  Reprezentanții angajaților au avut astăzi o întâlnire cu conducerea Ministerului Muncii și a Casei de Pensii: „Insistă că trebuie introdus un articol în lege privind asimilarea condițiilor. Ni s-a spus că va fi introdus prin Ordonanță de Urgență. Ne-am întâlnit cu un secretar de stat, președinta Casei de Sănătate și o directoare. Rămân la ideea că este o ambiție politică.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: