spot_img
11.9 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăNationalPiscine cu cadru metalic versus piscine gonflabile – ce să alegi?

    Piscine cu cadru metalic versus piscine gonflabile – ce să alegi?

    Amenajarea unei piscine în curtea din spate permite familiei tale să își petreacă vacanța acasă pe tot parcursul verii. Cu toate acestea, instalarea unei piscine îngropate în mod profesionist depășește bugetul multor proprietari de locuințe. Atât piscinele cu cadru metalic, cât și piscinele gonflabile oferă o alternativă mai ieftină, dar este important să examinezi avantajele și dezavantajele lor relative înainte de a lua o decizie.

    Intră, răcorește-te și bucură-te de soare în piscina personală. Cândva un lux rezervat celor foarte bogați, datorită cadrelor modulare moderne și a modelelor gonflabile robuste, acum oricine cu o grădină cu un petec de pământ se poate bucura de avantajul de a deține o piscină privată în propria sa curte.

    Dacă ieși la cumpărături pentru o piscină, vei vedea că ai posibilitatea de a alege între piscine cadru metalic și piscine gonflabile. Există numeroase opțiuni de înaltă calitate pentru ambele tipuri și ambele pot fi împachetate atunci când nu sunt folosite.

    Construcție mai robustă

    Piscinele gonflabile sunt realizate în întregime din plastic și, prin urmare, tind să nu fie la fel de robuste ca acele piscine cadru metalic. Stabilitatea piscinei cu ramă metalică face ca aceasta să fie mai puțin probabilă să se încline într-o parte sau să verse apă peste pereți, atâta timp cât este așezată pe un teren plan. Această stabilitate sporită poate face, de asemenea, ca aceste piscine cadru metalic să fie mai sigure, deși supravegherea unui adult este întotdeauna esențială atunci când copiii se află în piscină.

    Mai puțină întreținere

    Piscinele cu cadru metalic necesită, de obicei, mai puțină întreținere permanentă decât piscinele gonflabile. Odată ce panourile metalice sunt blocate la locul lor, nevoia de întreținere continuă a unei piscine cadru metalic este foarte redusă, în afară de corvoada normală de verificare și schimbare a filtrelor piscinei. Piscinele gonflabile, pe de altă parte, se bazează pe un inel gonflabil pentru a menține piscina în poziție verticală, iar schimbările de temperatură și umiditate pot afecta cantitatea de aer din inel. Mulți proprietari de piscine gonflabile constată că trebuie să țină un compresor de aer în apropiere și să umple inelul cel puțin o dată pe săptămână pentru a menține piscina stabilă. În plus, o piscină cu cadru metalic poate fi pur și simplu acoperită cu o prelată piscină pentru a fi protejată.

    Mai puține scurgeri

    Unul dintre cele mai mari dezavantaje ale unei piscine gonflabile este că, în timp, inelul gonflabil din partea superioară a piscinei pierde aer. Dacă proprietarii de piscine nu observă pierderea de aer, inelul se poate dezumfla complet, iar când se întâmplă acest lucru, piscina începe să se încovoaie și să se încline într-o parte. Odată ce piscina începe să se încline, apa din interior se poate scurge rapid, provocând o curte inundată și, în funcție de poziția piscinei în raport cu casa și un subsol inundat. Aceasta poate fi o problemă deosebită atunci când proprietarii pleacă în vacanță și lasă piscina umflată și plină cu apă. În schimb, aceste piscine cadru metalic nu se bazează pe un inel gonflabil pentru stabilitate, astfel încât există mai puține șanse ca piscina să aibă o scurgere catastrofală de această natură.

    Concluzie

    Pe scurt, piscinele gonflabile tind să fie mai rapid de montat și de demontat, precum și mai ușor de depozitat. Cu toate acestea, ele necesită o pompă de aer pentru a se umfla și pot necesita o completare pe măsură ce se schimbă temperatura. De asemenea, piscinele gonflabile tind să fie mai puțin adânci decât cele cu ramă, iar pereții lor groși, umpluți cu aer, vor ocupa mai mult spațiu în grădină.

    Piscinele cu cadru metalic sunt în general mai rezistente și le poți găsi în dimensiuni și adâncimi mai mari. Dezavantajul este că piscinele cu cadru necesită mai mult efort pentru a fi asamblate și împachetate și vor ocupa mai mult spațiu atunci când sunt depozitate. De asemenea, acestea tind să fie mai scumpe.

    Alegerea îți aparține în cele din urmă, dar pentru piscine mai mici și mai puțin adânci pentru copii și familii, îți recomandăm o piscină gonflabilă, în timp ce pentru amenajări mai mari pentru adulți, o alegere mai inteligentă sunt piscine cu cadru metalic.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: