spot_img
16.8 C
Târgu Jiu
marți, aprilie 30, 2024
Altele
    AcasăEvenimentȘofer din Iași, prins în Gorj când oferea mită unui echipaj de...

    Șofer din Iași, prins în Gorj când oferea mită unui echipaj de poliție

    Un șofer de 22 de ani, din Iași, a fost prins când oferea mită unui echipaj de poliție din Gorj, pentru a scăpa basma curată după ce a depășit pe linia continuă.

    Ofițerii de poliție judiciară din cadrul Direcției Generale Anticorupție – Serviciul Județean Anticorupție Gorj au fost sesizați, la data de 13 octombrie, de polițiști din cadrul de I.P.J. Gorj cu privire la faptul că un conducător auto le-a oferit o sumă de bani cu titlu de mită, cu scopul de a-i determina să nu ia măsurile legale de sancționare contravențională la regimul circulației pe drumurile publice.

    „În fapt, în timp ce efectuau activități pe linie de circulație rutieră pe D.N. 66, în localitatea Bumbești Jiu, județul Gorj, un echipaj de poliție, format din trei agenți de poliție din cadrul I.P.J. Gorj – Poliția Orașului Bumbești Jiu, a oprit un autoturism condus de un tânăr, în vârstă de 22 de ani, din județul Iași, întrucât acesta a executat manevra de depășire a unui autovehicul în mod neregulamentar, depășind marcajul longitudinal continuu ce separă cele două benzi de circulație.

    Cu această ocazie, conducătorul auto a oferit suma de 500 de lei polițiștilor, pentru ca aceștia să nu își îndeplinească atribuțiile de serviciu, respectiv să nu-i aplice sancțiunea contravențională la regimul circulației pe drumurile publice.”

    Șoferul a fost filmat

    Momentul a fost surprins de body cam-ul aflat în dotarea agenților de poliție.

    „Procurorul de caz din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj a dispus punerea în mișcare a acțiunii penale față de conducătorul auto, iar, în prezent, cercetările continuă sub aspectul săvârșirii infracțiunii de dare de mită.

    Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și dispunerea unor măsuri preventive reprezintă etape şi activităţi de urmărire penală reglementate de Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual de administrare a probatoriului, respectiv asigurarea unei bune desfăşurări a procesului penal, activităţi care nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție“, au mai transmis procurorii.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: