spot_img
16.7 C
Târgu Jiu
duminică, octombrie 1, 2023
Altele
  AcasăActualitate150 de tone de armătură pentru Podul de la Lainici. Vezi ce...

  150 de tone de armătură pentru Podul de la Lainici. Vezi ce lucrări urmează să fie efectuate la această investiție!

  Constructorul care se ocupă de realizarea noului pod de la Lainici susține că de săptămâna viitoare muncitorii vor începe construcția arcului. Până acum s-au efectuat lucrări de infrastructură pentru ca investiția să poată fi realizată fără nicio problemă.

  „În prezent am executat cele două elevații la pod iar săptămâna viitoare urmează să facem arcul. Este vorba despre un arc monolit deasupra râului Jiu. Vom face eșafodajele și cofrajele, avem emoții din cauza râului deoarece știm că anul trecut nivelul superior a fost la nivelul inferior al tablierului vechiului pod. Am îngustat aria Jiului la aproximativ 10 metri și am executat lucrări la infrastructură. Este un tip diferit de teren pe fiecare mal și de aceea vorbim de o lucrare complexă” , a transmis Cosmin Tudor, reprezentatul societății care efectuează lucrarea.

  Consolidare

  În privința circulației pe noua structură, oficialii mizează ca în 2022 podul să fie disponibil transportatorilor. „Pentru executarea acestui pod este nevoie de 150 de tone de armătură. Vom realiza lucrări de consolidare pe o lungime de 150 de metri în amonte și aval. Podul va avea o deschidere de 60 de metri. După finalizarea celor două arce vom monta și cele 60 de grinzi. Sperăm să le montăm anul acesta pentru a da drumul la circulație în 2022” , au mai transmis oficialii firmei constructoare.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: