spot_img
17.6 C
Târgu Jiu
vineri, septembrie 22, 2023
Altele
  AcasăActualitateCe pregătesc autoritățile din Târgu Jiu pentru sărbătorile de iarnă!

  Ce pregătesc autoritățile din Târgu Jiu pentru sărbătorile de iarnă!

  A început deja decorarea orașului. Pentru ca iluminatul festiv să fie aprins pe 1 decembrie, muncitorii Edilitara au început să monteze brăduții ce vor îmbrăca zona centrală. Anul acesta municipalitatea va cheltui 120 de mii de lei pentru decorul de sărbătoare.

  Pandemia umbrește activitățile dedicate aprinderii iluminatului festiv. Primarul Marcel Romanescu susține că la Târgu Jiu nu va mai fi organizat niciun eveniment în acest sens. „Ținând cont de restricțiile care sunt impuse, este clar că nu va mai fi acel festivism de care beneficiam în anii trecuți, cu aprinderea luminilor cu spectacole și cu foc de artificii. Este exclus!”, a transmis primarul Marcel Romanescu.

  Parteneriate

  În privința costurilor, dacă anul trecut a fost plătită o firmă să asigure iluminatul pe principalele bulevarde, anul acesta se merge pe parteneriate. „Zona centrală o vom amenaja din bugetul local. O sumă redusă, raportat la ceea ce se făcea anterior. Am încercat și am și reușit să facem un parteneriat cu societățile mari de la nivelul Municipiului Târgu Jiu pentru amenajarea parcurilor din oraș. Vom amenaja, prin acest parteneriat, parcurile din Debarcader și Lido. Costurile, de la momentul acesta, sunt undeva la 120.000 RON.  Am avea nevoie de sume mult mai mari pentru o amenajare corespunzătoare, însă, am considerat că, cel puțin în acest an, e mult mai bine ca sumele pe care le duceam spre amenajarea municipiul Târgu Jiu să le folosim în altă direcție, spre investiții sau pandemie”, susține primarul Municipiului Târgu Jiu.

  Te-ar mai putea interesa

  LĂSAȚI UN MESAJ

  Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
  Introduceți aici numele dvs.

  Ultima oră!

  Comentarii recente

  error: Content is protected !!
  %d blogeri au apreciat: