spot_img
20.9 C
Târgu Jiu
sâmbătă, mai 4, 2024
Altele
    AcasăActualitateCosmin Popescu: Serviciul Salvamont vă rămâne așa cum este

    Cosmin Popescu: Serviciul Salvamont vă rămâne așa cum este

    Consiliul Județean Gorj face demersuri pentru a păstra în forma actuală unui din cele mai importante servicii. Acesta este Serviciul Public al Salvamont și Salvaspeo Gorj. Mai sunt două instituții care ar putea intra în reorganizare: Serviciul de Protecție a Plantelor și Direcția de Evidența Persoanelor.

    Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, dă asigurări că Serviciul Salvamont va rămâne neafectat de măsurile de austeritate. „Serviciul Salvamont va rămâne așa cum este. Este o instituție prea puternică și una de elită la nivel local și național, competitivă pe plan european. Facem demersuri ca Salvamont să rămână la fel și în Gorj și la nivel național”, conform lui Cosmin Popescu, președintele CJ Gorj.

    Din punct de vedere administrativ, Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Gorj dispune de unsprezece baze şi posturi de salvare și intervenție, baza centrală Salvamont Târgu Jiu, baza de intervenție Rânca și posturile de intervenție salvamont din comunele Padeş, Tismana, Runcu, Stăneşti, Schela, Bumbeşti Jiu, Baia de Fier – Rânca Nord, Baia de Fier – Peştera Muierilor şi Polovragi.

    Baza centrală Salvamont Gorj este situată în centrul municipiului Târgu Jiu și a fost construită între anii 2001-2002 din fonduri alocate de către Consiliul Județean Gorj și o finanțare obținută de Serviciului Public Judeţean Salvamont-Salvaspeo Gorj prin programul MARR – Fondul de reconstrucție a zonelor miniere. Baza dispune de spațiile corespunzătoare desfășurării activității curente și a celei specifice, dispunând de birouri, sala de şedințe și pregătire teoretică, magazii de echipamente, garaj, sală de întreținere și spălarea echipamentului, panou de căţărare indoor, punct de informare turistică, etc. Baza deservește echipele de salvare montană, speologică și echipele de salvare speciale (complexe și acvatice) dispunând de echipamentele necesare de intervenție, salvare, prim ajutor, radiocomunicații, meteo precum și mijloacele de transport necesare (ambulanță 4×4 concepută special pentru salvarea montană-prima de acest gen din România, autoutilitare de intervenție salvamont, ATV, CUV, barcă cu motor, ambarcaţiuni speciale pentru râurile de munte, pentru peşteri, etc.)

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: