spot_img
21.8 C
Târgu Jiu
duminică, mai 5, 2024
Altele
    AcasăActualitateDe la volan la muncă în folosul comunităţii

    De la volan la muncă în folosul comunităţii

    Pe fondul crizei economice, gorjenii par din ce în ce mai greu de convins că trebuie să îşi plătească dările către stat. Instituţiile care trebuie să se ocupe de încasarea acestor taxe şi impozite se plâng că datoriile ajung la ordinul zecilor de mii. Ca ultimă soluţie, cei care nu îşi achită datoriile sunt obligaţi să presteze muncă în folosul comunităţii.

    „Avem de recuperat aproximativ 990 de mii de lei din amenzi şi taxe restante, acum va începe activitatea de recuperat a banilor. Până acum am fost ocupaţi, am avut de verificat deducerea de impozit, anchete pentru scutiri, dar şi altele”, a spus Mariana Budulan, directorul de la Direcţia de Taxe şi Impozite Târgu-Jiu. Şi cum se spune în proverbul „ca românul, nu-i nici unul”, se pare că unii dintre gorjenii, care circulă cu maşinile pe străzile patriei nu ştiu că trebuie să-şi plătească şi amenzile atunci când încalcă regulile de circulaţie. În acest sens, aproximativ 886 de somaţii şi titluri au ajuns în această perioadă la instanţele de judecată, cu propunerea de executare silită, muncă în folosul comunităţii. Fie că au uitat sau pur şi simplu nu au avut bani să îşi achite datoria, toţi gorjenii rău-platnici ajung să lucreze în Serviciul de Gospodărire Comunală a municipiului, măturând sau curăţind trotuarele şi străzile din oraş, „pentru bunul mers al lucrurilor”. Potrivit directorului Mariana Budulan „vom lucra foarte mult pe această activitate. Suntem primii la nivel de ţară în ceea ce priveşte această acţiune. Avem de recuperat 30 de milioane din amenzile de circulaţie, iar două milioane reprezintă alte amenzi. Sunt foarte multe dosare în instanţă. Aici nu contează ce fel de amendă este, orice sumă, fie ea cât de mică dacă nu va fi achitată se va trece la această soluţie şi anume transformarea amenzii în muncă în folosul comunităţii. Majoritatea rău-platnicilor ajung să muncească în sectorul de salubritate”. Gorjenii trebuie să ştie că prestarea unei activităţi în folosul comunităţii poate fi stabilită numai prin lege şi numai pe o durată ce nu poate depăşi 300 de ore. Potrivit reprezentanţilor instituţiei „sancţiunea prevăzută se stabileşte alternativ cu amenda. În cazul în care contravenientul nu a achitat amenda în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a sancţiunii şi nu există posibilitatea executării silite, organul din care face parte agentul constatator va sesiza instanţa de judecată pe a cărei rază teritoriala s-a săvârşit contravenţia, în vederea înlocuirii amenzii cu sancţiunea obligării contravenientului la prestarea unei activităţi în folosul comunităţii, ţinându-se seama de partea din amenda care a fost achitată” a adăugat Mariana Budulan.

    Dosarele de scutire a impozitelor se pot depune în continuare

    De menţionat este faptul că tot în acest an, la Direcţia de Taxe şi Impozite Târgu-Jiu, până la această dată, au fost primite aproximativ 1800 de dosare, pentru scutiri de impozite pentru veteranii de război, văduvele de război, persoane cu handicap grav, persoane care nu au venit sau au un venit care constă în indemnizaţie de şomaj sau ajutor social. Potrivit conducerii instituţiei aceste dosare se pot depune în continuare. Pentru ca tot mai mulţi gorjeni să-şi achite obligaţiile la stat, instituţia pune la dispoziţia contribuabililor mai multe modalităţi de plată. Astfel gorjenii pot plăti direct la casierie, pot plă¬ti cu cardul la casierie dacă nu au bani cash, precum şi online.

    Te-ar mai putea interesa

    LĂSAȚI UN MESAJ

    Vă rugăm să introduceți comentariul dvs.!
    Introduceți aici numele dvs.

    Ultima oră!

    Comentarii recente

    error: Content is protected !!
    %d blogeri au apreciat: